Форумџика на годината

Д-димери во бременост

Discussion in 'Бременост' started by butterfly.mk, Sep 21, 2013.

1. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Не знам како функционира во другите градови мене во фондот ме натераа да потпишам дека барам да ми се исплати за 119 клексани а не за 120 (иако толку имав купено) бидеќи еден потпис ми фалеше исто како да не сум го примила тој клексан, а матичниот не може да ме внесе во системот фактички таа во неработни денови не ни може да ме боцне кога логично ординацијата не и работи:wasntme:

2. Ano

Ano Форумски идол

Затоа и јас се замислив. Ама еве во јануари последно вака завршив работа. Извештај од специјалист+фискална и сметкопотврда+извештај од матичен гинеколог за апликација.

3. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Значи секаде различно, блазе тебе кога не треба да памтиш секој можен викенд и неработен ден (и тоа два пати на ден бидеќи по два клексани боцкам) да се јавуваш бидеќи стварно е голем терет да не заборавиш и да ти пропадни некој клексан, јас пак мислев секаде е исто…

4. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

@Bebetoo @Ano По ова што го пишавте, ако мене брза помош ми издаде потврда за апликација за сите денови јас кај матичниот гинеколог ништо не треба да земам?

5. Ano

Ano Форумски идол

Жал ми е што вака се мачиш. Дефинитивно е ужас целиот овој процес за рефундација. Од земање извештај до крај.

6. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Не, мене мстичен ме внесува секој работен ден а секој неработен ден (сабота и недела плус празници) во брза помош. Сепак консултирај се со матичната доколку може да те внесува како членката во неработни денови ќе биде супер.

Bibi_23 likes this.
  7. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Ужас, кај сама се боцкам па и ако заборавам не ми враќаат пари значи ужааас ...

8. Ano

Ano Форумски идол

Јас така знам. А еве и во барањето пишува потврда од здравствена установа за апликација, не потенцира која, така да од брза помош доволен ти е извештај

20220502_002247.jpg

Bibi_23 likes this.
  9. V.N.

V.N. Популарен член

Јас 2 пати до сега имам рефундирано без рецепти од матичен само со потврда дека се примени кај неа, со извештај од специјалист и сметкопотврди. Ова зборувам за Скопје, за другите градови можеби поинаку е.

Да прашам да не земала некоја клексани деновиве? Да не знаете каде има? Имам уште само за денес

princess5 likes this.
  10. P@|€

P@|€ Нов член

Devojki nekoja iskustvo da mi kazi so ovie rezultati pt 14.3,aktivirano parcijalno 25.5, trombinsko vreme 16.3 d-dimeri 1848 33ta nedela sum .help

11. Мm222

Мm222 Истакнат член

Девојки на кој маил пишувате за проверка на исплатата за клексани ?
    Имам поднесено при крај на месец март, сеуште нема ништо ..

12. Bebee1

Bebee1 Истакнат член

Види на страната на фзо имаат маил ако ти врати некој

13. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Малку покасно се уфрлувам во муабетот:rofl:
    Претпоставувам ги користиш веќе заменава на клексан Enoxaparinа Rovi, јас дури денес стигнав да ги земам последните кутии на клексан дали ќе прават проблем за рефундација дека со истиот извештај пола ќе ми бидат со клексан пола со овие новите? И ако веќе ги користиш немаат никаква разлика со клексанот?

14. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Девојки дали сте имале несакан ефект од клексани како крварење? Докторката кога ми ги пиша ми рече дека може да се појави и убаво ми рече што да правам ама сега оди да ми текне ми рече ли да ги прекинам или да не паничам. Гледам и на упатството пишува дека може да се јави, ама пак во бременост не ми е сеедно. До сега цела бременост немав никакво крварење 24гн сум.

Eli23 likes this.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Од сеа натака, не верувам. Тоа вообичаено во прво тромесечие крварењето се појави, јас имав и уште некоја членка.
    Боцкај се, мислам немаш гајле чим не си крварела до сеа.

Јас купувам без рецепт и ми рефундираат со потврда од матичен, а не потпишувам ништо посебно.

Bibi_23 likes this.
  16. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Јас примам клексан од пред трансфер и во 6 та недела покрварив, аспиринот ми го исклучија а клексан само тој ден не ставив веќе од следниот ден си продолжив исто и еве уште се боцкам 20 та недела, и плус сега пак аспирин ми уклучија ради качени димери и скратени времиња.

Bibi_23 likes this.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Од аспиринов дали имаш крварење сега? И мене ми рекоа превентивно еднаш на два дена да земам јсс ги купив и од страв не почнав да ги пијам.

Cloverrrr likes this.
  18. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Фала му на господ не, следна недела правам контрола на димери па ке видиме како е ситуација. И мене ми беше страв ама качени ми се димерите и што се мора се мора. И обична крвна правев сега добра е таа. Контроли често и тоа е. И јас преку ден ги пиам. А зошто то рекоа да пиеш?

19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Na granica mi bea d dimerite pa da ne mi se pokacat. Za da ne dojde red kleksani da primam. Da prevenirame.
    Moze trebase da gi pijam ama strav mi bese, sega nz kako mi se d dimerive uste 10tina dena da pominat pa treba kontrola da pravam. Da se nadevam ne mi se pokacile.
    @Cloverrrr kolku ti bea tebe?

Last edited: May 3, 2022
    Cloverrrr likes this.
  20. Bebee1

Bebee1 Истакнат член

Мене од аспиринот ми течеше крв од нос повремено. Го примав до 30 та недела сега примам само клекасни и не ми тече крв од нос

Erika.greeneyes likes this.