Мене не ми направија проблем ама на тоа ливчето матичниот што го пишува ми пиша клексан таа бројка а еноксапарин друга како што сум ги примала
Мене 1625 во 19 та недела, а со клексан сум пред трансфер. Сега следна недела ќе видеме како ќе се движат
Ве молам упатете ме што се ми е потребно за рефундација? Имам рецепта, сметкопотврда, извештај од доктор кој ми ги препишал, уште што ми недостига?
Потврда од матичен од кога до кога демек ти ги боцкала клексаните Фискални сметки и сметкопотврда Копја од лк Копија од трансакциска сметка Водно и копија од се што предходно е набројано
Мешиња, кога Јани ќе ви пише терапија на извештај, го праќа нели до матичната, ама со тој извештај неможам да рефундирам, нели... Сега како, да одам да земам извештај од трансфузиологија? На кој шалтер? И дали пиела некоја таблети Идеос 500?
Зошто не можеш со тој да рефундираш? Ти треба извештај од специјалист, не мора гинеколог да е. Матичната потврди за примени ќе ти даде само.
А тебе не ти даде извештај? Инаку тој е тој за рефундација. Идеос јас ги пиев во првата бременост. Калциум со витамин Д ако се сеќавам добро.
Јас секогаш си го земам оргиналниот извештај од Јани со потписи и печати. Ако ти го даде матичната нема да имаш факсимил од Јани на него, не верувам дека така ќе ти го рефундираат.
Не може со извештај од матична, само од специјалист. @Ano не, не ми даде денес, бидејќи чекавме хемостазата да биде готова. Само незнаж од каде можам да испечатам, дали на шалтерите или мора само кај него.
Ели јас го зимам од кај матичната или ми го праќа си го принтам и кога ќе одам следниот пат кај Јани ми го потпишува и става печат на тој или па ако немаш термин можеш да одиш ти или било кој до трансфузиологија ќе им кажеш на врата за што си и одма му го носат го печатира потпишува и ти го враќаат
Извини, ама ненте разбирам нешто? Ти си била ли кај Јани воопшто или бараш начин како да стигнеш до извештај? Мене Јани на рака ми дава извештај дитекно таму кога одам.
Мене дежурен ми даде Извештај за примање клексани во неработен ден у 20 часот навечер. Ако ти е итно, отиди земи од некој друг специјалист, секако извештаите ги имаат во компјутер ќе ја има дијагнозата за да ти го направи. Ако не ти е итно, како што ти пишуваат членките погоре ти е подобра опција.
Може извештај одма да ти даде ако не ти прави анализи, ама еве мене денес бев и ми правеше анализи па од ко ќе му стигнат резултатите ги праќа извештајот кај матичен гинеколог. Мене сега ми го пратија од таму
Бев, имав термин и преглед, упат ми даде за хемостаза и се комплет, се боцкав, и после 2 и 30 резултати со терапија стигна кај матична. Прашањето ми е само на кој шалтер до извештај. Општ матичен неможе да ми препише клексан.
Јас го земам извештајот кога одам на следна контрола. Ама можеш да им кажеш на шалтер ќе ти завршат работа