Јани е во понеделник и прима со приоритетен. Докторот го запознав оваа недела и многу добар впечаток ми остави. Му кажав историја и во ред се, и кога виде резултати, нешто и кажа, мислам специјализантка беше, нешто за резултатите и одма ми даде по два клексани на ден и секој втор аспирин. Ми даде надеж за оваа бременост. Ја сум со историја :/ Инаку јас отидов и чекав, чекав… ама вредеше. Ти посакувам се добро да испадне. Припритетен може да ти даде општ матичен.
Која недела си? Времињата ти се скратени. Извини сега видов 19та недела. За таа недела и д димерите ти се покачени
Да и јас сега видов. Планирам да го најдам Јани да пресуди што да правиме, ако не ме убие паникава до понеделник
И јас сум со слични резултати. Времињата малку се намалени, клексаните покачени. Може ќе ти дадат терапија, а може и не, зависи од докторот. Можеп и на гинекологија да бараш мислење кај гинеколог, и тој може да ти даде терапија ако смета соодветно.
И мене ми се во ред протоците.Ќе Во 13 недела сум димерите ми се 1300 со терапија од самиот почеток на бременоста.Се консултирав со матичен и со докторка од Систина,немало простор за паника.
Да секако имам закажано кај Димчев ама сакам и трансфузиолог да види, сепак им е тоа специјалност... А секако и вие тука
А времињата добри ти се или зголемени намалени? Овие протромбинско, активирано и тромбинско? Мене тие ме бунат, инаку со вакви д димери не секогаш даваат терапија ама времињава шо знам...
Намалени ми се протромбинско и активирано .... заедно со димерите, придонесуваат кај мене за терапија. Инаку самите димери не се страшни. Во втор семестар се 1800 горна граница, знаеле и под граница да ми се пример 1700а сепак ради времињата да имам терапија. Ама и зависи од доктор до доктор и нивното мислење.
Гледам се разбирате во вредностите, па ако може да ги искометирате и моите. Според трансфузиологот имам изразена хиперкоагулабилност и покачени Д димери. Ми ја зголеми терапијата, односно сега да се боцкам 2 пати на ден со клексан.
Како стоиме со рефундација за клексани за месецов? Пуштаат пари? Јас имам на 4 мај поднесено, се надевам до крајов на месецов ќе пуштат
Јас имам поднесено на 26ти Април и уште не ми стигнало ни одобрение. Се јавив рекоа почекајте ќе има исплата.
Женски дали ако Клексанот не се ставаат под агол од 45 степени на пример, има шанси да не стигнат до поткожното ткиво? Во смисла, да се ставаат, а да немаат функција, кога би се ставале грешно?
Ne muskulno, tuku da ne ne stiga subkutano, nezz kako da objasnam, ako se stavaat pod mnogu ostar agol, kako paralelno so kozata.