Докторот шо ќе те породи слушај го. Тој ќе треба не дај боже да го запре крварењето, Јани нема ни да биде присутен, нели? Јас од едно боцкање во вена крварам уште 20 мин отпосле, а замисли на царски пример....
Дали вие што примате клексани се сончате? Уствари дали е ОК и дали има несакани ефекти некои? Имав искуство со еден испиен аспирин кога на сонце ми излезе такво црвенило по крвните садови како од хорор филм. Сега се плашам и од нив да не се појавува, а сум на океан со плажи на секој чекор не можам да одолеам. Не можам податок на нет никаде да најдам.
Dali moze da ima preklopuvanje na izvestai za kleksani, na primer segasniot izvestaj mi e do sabota (za nedela nemam kleksan) a sabota ne mozam da zemam ni izvestaj ni recepta od maticna. Pa dali moze noviot izvestaj da go zemam vo cetvrtok ili petok?
Јас до крај се боцкав во стомак, и Јани исто го прашував ми викаше дека можам, странично доле се боцкав.
Од толку што ми е тврд стомакот од 20та недела па наваму ви се чудам како наоѓате место да се штипнете
Хахаха не знам како, до 37 недела и некој ден се боцкав така се договорив со Јани , се породив 39 недела и 4430 грама беше хахах голема бев мн ама наоѓав некако место за боцкање . Читав за клексаните дека имаш поднесено крај на април дали ти стигна исплата? Пошто и јас имам исто така поднесено ама немам уште исплата, а секогаш ми пуштале за 3 до 4 недели од поднесувањето
Смешки Немам сеуште исплата од клексаните, се јавив ми кажаа дека биле на одмор па на 25ти мај биле потпишани/одобрени кај нив, да сум чекала писмо и после писмото 3 до 4 недели исплата
Здраво. Да прашам, каде наоѓате клексани? Јас замена наоѓам, ама клексани никако не можам да начекам некаде.
Јас сеуште наоѓам,но тешко.Треба да бидеш упорна и кога прашуваш во аптека барај да ти побараат во сите нивни аптеки
Не се сеќавам, за проверка на Д Димери и Хемостаза има врска дали си гладен или може да си јадам претходно?
Фала. Ќе пробам така. Сега земам некоја замена и до сега е добро. Ама ако можам да најдам клексани, сепак тоа би земала. Фала уште еднаш.
На кој број звоните за да прашате за рефундирање. Имам поднесено документи на 28.04 ми стигна решение преку пошта,а рефундација уште немам.
Пиши на Google фонд за здравство и градот, ќе ти излези број и кажи му да те поврзат за во врска со рефундациите.