Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    Помал плод и лакуни, ама не секогаш. Може ништо од тоа да нема, а да се покачени.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.281
    Допаѓања:
    7.882
    Hehe zatoa pisav mislam, ne bev sigurna dali pomal ili pogolem :D
    Najdobro e da si proverat za da se znae sigurno :D

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Praska6

Praska6 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Devojki sto se toa lakuni? Od vas prv pat slusam

4. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Има степени на зрелост на постелката 1,2 и 3 степен. Во 3 тромесечие е 3 степен на зрелост и тогаш постелката не ја извршува својата функција како порано што е нормално. И на ехо кога гледа др. Се гледаат како црни точки и и може да искоментира во стил презррана е или има лакуни или калцификати. Што тоа не е страшно. Се дава притоа да се испитаат димери и хемостаза доколку има потреба потоа се даваат клексан или фраксипарин.

На Praska6 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    391
    Jas sum 36 nedela I postelkata mi rece doktorkata deka e 2 3 Stepen na zrelost imam otoci na nozete I doktorkata rece da ispitam ddmeri. Koja e referentna vrednost na ddmeri vo 3to trimesecie?

6. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    391
    Dali se dobri rezultative 36ta nedela sum so ogled na to sto postelkata e 2 3 Stepen sozreanost. Mislenje od case iskustvo dali ke treba terapija

Прикачени фајлови:

7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    5.543
    Супер се.

8. teodoracvet95

teodoracvet95 Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Pomosh i mislenje majki :
    29 ta nedela sum bremena , ispitav d dimeri 3650 (do sega se si odese normalno) maticnata na pregled mi rece denes deka ne se razviva vo stomaceto vo odnos so drugite delovi od telo zaostanuva 2 nedeli . Bev na vtoro mislenje isto mi kazaa . Kleksan terapija od utre pocnuvam , neznam zosto do sega mi nema kazano da proveram d dimeri . Strav mi e dali ke napreduva i od posledicite :((

9. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    Ќе биде во ред, ќе почнеш терапија и ќе се среди. Сега прв пат гледа дека не е се развива па ти даде упат за ддмери или?
    Јас имав +4000 ддмери со никакви индикации и се боцкам, мене мојата не сакаше да ме прати на проверка ама инсистирав.
    Така да има време да си се развие бебе, може и наместено е во положба каде не можат мерките да се фатат убаво со оглед дека се поголеми сега и се потешко ќе е да се измери, затоа и те прашувам дали сега прв пат виде?
    Мој совет ти е за недела две да отидеш пак кога ќе смени позиција да го измерат пак.

10. teodoracvet95

teodoracvet95 Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Da da sega prv pat vide na eho . Minatiot pregled ne go izmeri zasto bese zavrteno nezgodno i ostavi taka za nareden pregled . Da sme porano izmerile ddimeri moze nemase do ovaa da dojde ..

11. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Ке си напредува, не е касно. Исто и моето беше така и во истиот период почнав да примам клексан. Исто 2 недели беше разлика стомачето. Остана таква ситуацијата до крај и се роди здраво право. Сега е 5 години.
    Совет за мене беше да примам клексани и максимално да припазам на исхраната во поглед на протеини (телешко месо, јајца од препелица). Овошје и зеленчук и онака јадев.

12. Praska6

Praska6 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Devojki vo 20ta nedela dimeri mi se 620 no vreminjata se namaleni.imala nekoja so slicna slika,i dali i dale nesto i pokraj toa sto dimerite se super

13. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    958
    Devojki posledno koga zemam fraksiparin mi izlagat krv otkako ke se bocnam ili ke mi se pomodrit mestoto mnogu veke 33 nedeli se bockam ama ova prv pat mi se slucuvat. Sto mojt da e?

14. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    14.069
    Женски до сега неколку пати рефундирав клексани не ми одбивале партиципација туку ми исплаќале се. Пример ако се 40 парчиња по 201 ден и ми исплаќат 8000
    Сега во решението што ми стигна за 50 клексани 1250 ми одбиваат за рефундација. Некој да ме просветли?

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    Никогаш не исплаќале 100% од вредноста. Исплаќаат 70% од набавна на клексан. Ако ги купуваш другите (шпанските или холандските) си во предност зошто пак пресметуваат по вредноста на клексанот, а тие се поефтини. Провери си ги претходните решенија, ама мислам дека имаш превид.

16. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    14.069
    Јас ги купувам по 250 ден и до сега ми исплаќале по 200 ден од инекција. Сега за 50 парчиња рачунав некаде околу 10 000 дека треба да рефундираат а испаѓа по решение 8810 па затоа ми настана збунка

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    Мислам по 185 исплаќаат секогаш. Ако имаш можност баш провери по некое старо решение и мене ме интересира.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    14.069
    Ги немам старите ама на последново ми пишува 201 ден

Прикачени фајлови:

19. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    2.861
    Мене пак секогаш ми запираат исто партиципација. Еве на 119 клексани 2200 денари е партиципација што ми запреле.

Прикачени фајлови:

20. Petrushevska1994

Petrushevska1994 Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво, ако може некој да ми ја објасни постапката за поднесување за рефундација првпат почнав сега со клексани а никој не ми кажа како да се рефундираат ?

Поздрав и фала однапред :)