Немаше термин за на трансфузиологија за да проверам д димери и хемостаза. Па сестрава кај матичниот ми рече ќе ти дадам приоритетен упат. Со овој упат нема ништо да платам и дали ќе ме примат? Дека до сега секогаш сум одела со термин.
Ми дадоа извештај за клексани, кај матичниот ми кажаа со извештајот да ги земам. Планирам од утре да почнам, дали ке биде проблем ако ги купам утре? Не знам како оди процедурата за рефундација, ако може некој да сподели? Фала
Можеш да ги купиш утре секако да. Сметкопотврда и фискална барај при секое купување. Рецепта од кај матичната. Извештај од трансфузиолог. На крајот кога ќе ги примиш сите клексани од извештајот земаш потврда од матичен гинеколог за примени клексани. Трансакциска сметка.
Извештајот кај што ми се препишани е од гинеколог од Гак. Дали мора да е од трансфузиолог или може и вака?
Јас се мачкав и помага доста, ама во 8 месец открив дека ако држиш ладно на местото за боцкање пред да се боцнеш и од ко ќе се боцнеш не се прават модринки. Јас имам од оние мали амонијаци за во мали фрижидерчиња што се и нив ги користам. Ги држам по одприлика 30 секунди
Zdravo na sitee Proveruvav dimeri i 2099 mi se, a sum 25 nedela. Maticnata kreva panika, a Jani ne. Mi pisal na izvestajot "tretman so LMWH bi bil potreben samo dokolku ginekologot proceni, vo slucaj na placentarna insuficiencija ili ako se pojavi preeklampsia.A i plus za uste ponejasno da mi bide dole pisuva clexane 1x40 60 dena. Bebceto super se razviva, se e vo red so nego, mene samo noze me bolat od vreme na vreme. Dajte sovet, jas kupiv 10kleksani sega, se bocnav.
sto e lmwh? Slusaj go jani, stom bebe si e vo red nema mesto za panika, jas zaradi mthfr mutacija od 1 den sum so aspirin na 2 dena i kleksani
Здраво мамички, 14 недела сум, пред некое време почнав да боцкам по 2 клексани од 40 мг по препорака на др.Јани поради скратени времиња, инаку се боцкав по еден од самиот почеток, два и пол месеци се боцкам во стомак и во двете раце но веќе во рацете не можам да се боцкам, ми излегоа големи хематоми со темно виолетова боја, еднаш и крв излезе од отокот под кожата, на стомакот исто од едната страна имам поголеми и потемни хематоми кои тешко поминуваат иако се мачкам со лиотон или хепарин гел и кожата е подебела, иглата многу тешко поминува а после боцкање одма излегува модрица па и тука немам многу место, се префрлив на нозете на мекиот дел, кога боцкам под агол од 90 степени веднаш излегува модрица поголема, а под агол од 45 степени некогаш излегува некогаш не. Во понеделник сум кај др. Јани на контрола, но некако страв ме фаќа од толку многу модрици и немање место за боцкање, на рацете и стомакот после 2 месеци излегуваат големи и модри а на нозете со прво боцкање веднаш излегуваат модри. Ако некоја има исто искуство како моето да сподели, дали има некакво решение? Фала ви однапред.