Јас 6 месец не можам веке во стомак многу ми тврт и нема каде да боцнам затоа подобро во рака боцкај или во нога
Јас боцкав по 2 пати на ден од 0,4. Инаку има и од 0,6 што боцкаат по 2 пати, така да не се секирај. Така боцкав 10 дена за намалување на димерите и сега сум еднаш дневно за одржување. Ова е во консултација со Јани, Димчев и матичниот гинеколог. Инаку бев и на ГАК , две докторки таму едната вика да за клексани, другата не, зошто само димери имав покачени и активирано п намалено малку. Ама превентивно одлучивме да примам, зошто реално има повеќе корист отколку штета да се примаат клексани, сепак е нискомолекуларен хепарин. Така да колку повеќе доктори, толку повеќе мислења, одлучи кој ке слушаш. Јани првиот пат ми рече нема потреба од клексани, да се следат почесто протоци на ехо и ако заостанува плодот тогаш, ама од друга страна гинеколозите се оградуваат дека не можат толку прецизно да проценат на ехо и затоа примам уствари.
Не постои таков закон. Мене цело време гинеколог ми ги препишува, само последниот месец трансфузиолог. А и, на клиника за хематологија исто можело да се испита истото и да ти препишат клексани
Димери во 27 недела 1800. Што мислите дали да продолжам со клексани? Еден доктор ми вика уште 10 дена друг ми вика направи пауза на граница се, не сум умна. Вредноста мене не ми изгледа страшно, како е кај вас ситуација?
Да те утешам 34 недела 4600 димери и скратени времиња, покриена со терапија од сам почеток. Мене толку ми беа во 18 недела. Ако постелка и проток се во ред немој се грижиш тоа им е најбитно. А за терапија како ќе ти кажат. Ништо не ми зголемиа терапија на еден клексан сум само. ❤️
Димери сп 24 неделс 3200 10 дена пуштав 2 клексана,потоа исптување ми паднаа на 1700,ми продолжија дамо еден клексан,но клрксан примам цела бременост поради мутација.За целава ситуација се консултирам со две докторки и до сега даваат исти мислења
Д димерите ми се покачени, времињата скратени. Тука во мојот град не сака ни трасфузиолог ни матичниот гинеколог да ми дадат терапија. Дали од гак би ми дали терапија или морам Скопје на трансфузија?
Гак или во државна болница кај што си специјалист гинеколог. Матичен не дава терапија. Не мора трансфузиолог.
Мене матичната ми рече уште 15 да испримам од денес, а др гинеколог ми рече јас не би дала ок ти се за 35та недела ме полудеа значи со овие д димери . Протоци и постелка супер се бебе расте, а мене страв ме фаќа од тромбови и такви работи
И јас некња се истрипав и и викам на докторката а на операцијата тоа како влијае и ми вика како како ништо Вика многу си слаба за уште еден клексан, да беше покрупна одма ќе ти дадевме а вака добри протоци и постелка нема потреба.
Епа ние со нашите самопоставени дијагнози поголеми докторки од докторките сме хахах, ама што да се прави, паничарки страшни...
И мене 35-36 недела ми беа 2800. Се породив во 38+, со царски. Во болница ме боцкаа тие 4 дена и рекоа дека е доволно. Јас имав дома уште 3 и ги добоцкав па бев на трансфузиологија да ги проверам и ми беа 2400. Матичната ми препорача уште 14 па пак да ги проверам. Јас би ти рекла после пораѓај да си ги следиш сега за сега не ти се страшни, Многу пати имам пишано тука, минатиот пат цела бременост не примав клексани, а после пораѓај освен во болница примив уште 20 за да ги ставам во ред. Инаку јас уште во болница кревав паника за тромбови и на крај докторот ми објасни дека вените се на задниот дел од нозете горе и доле, ако дојде до тромб помодрува ногата, се здрвува, боли и неможеш да промашиш, ама и покрај се додека не ги видам во граници на нормала се филмам
Фала ти на убавото објаснување и совет. Ми олесни да не мислам толку глупости . Секако ќе ги следам здравје и после пораѓај.
Zdravo devojki, jas sum 9ta nedela , pravev hemostaza, ama ne se razbiram Mnogu vo vreminjata, ke odam sledna nedela kaj Gerasimova na konsultacija, do togas sakav da ve prasam od vase iskustvo kako izgledaat moite? Ne gi razbiram tie vo zagradite sto oznacuvaat, dimerite mi se vo red. Momentalno pijam metil folat ,metil b-12 i aspirin 100
Активираното парцијално и тромбинското време се малку скратени. Ќе ти каже лекар дали треба плус терапија.
Здраво мешиња, Денес беше некој од вас на трансфузиологија, да каже дали Јани почна со работа или уште е на боледување