Svasta... Ne sum znaela za ova... Dodusa sega ke refundiraa kaj mene pa ke doznaev I ke se karav hahah
Д- димерите 2300 од реф. вредности за трет триместар 1300-1700, многу ми се покачени? утре ќе одам на гиниколог и да видам трансфузиологот што ќе каже. Сега само ги видов онлине
до сега не @kukla21 , претходно беа во ред @kukla21 многу се покачени или не е толку страшно , аман од инекции веќе. Утре че видам и фактори на хемостаза како се
Сега гледам - не е до толку страшно, ама па и клексани да боцкаш ништо страшно. Битна е и хемостазата како ќе е. Не се грижи
Хемостаза во граници на нормала ~ наод уреден. Трансфузиологот вика да се изјасни гиникологот, сега ќе видам што ќе каже гиникологот. Ем на приватно си плаќам за д димери во државна, ем нема никакво мислење од трансфузиолог. Ако треба да примам клексани, како ќе рефундирам пари од фондот или ај нека не за парите, ама во ремедика докторот ми вика нека се изјасни трАнсфузиологот. Се изнанервирав од сабајле
И мене Петановски ми рече што ќе одлучи трансфузиологот...а тој ми даде до 12та недела и рече сега што ќе каже гинекологот и видов невидов си побарав друг трансфузиолог и терам уште со клексан...Кај Седула на клиника да не беше?
@pile30 , @kukla21 матичната ми даде приоритетен на гиникологија, може некој да ми објасни кај треба да одам, бидејки не сум од Скопје
Пишува амбуланта нешто? Ако не, ќе прашаш ко ќе влезеш ма ГАК, одма на инфо центарот (ко ќе влезеш одма право).
Одиш на гинекологија и одиш во обична амбуланта. Им кажуваш дека ти треба упат за на транафузиологија (приотитен). Ко ќе ти го дадат, одиш на транафузиологија. Е таму има посебна амбуланта само за приоритетни упати.
Jas sakav da prasam znaci vaka sega zaradi dokazana trombofilija imam izvrstaj od transfuziolog oti cela naredna bremenost ke treba da primam kleksani i jas li prvo ke treba da se sovetuvam so gin ili ne samo so transfuziologot
Kako ke ti kaze Dr so ke ti pravi ivf.Mene posle skrecingot eden den, Trajkovski mi kaza da pocnam so kleksan.
искрено @Meckicja со среќа ако матичниот ген. ти даде совет Специјалистот ќе ти каже од кога да земаш како што вели @stevemila , а според извештајот на трансфузиологот, треба матичниот гениколог да ти препише рецепти за да ти бидат покриени од фондот. мислам дека ќе треба потоа редовно да одиш на трансфузиолог, затоа што во фондот се предава Извештај + рецепти + фискална сметка за секоја доза на лекови. П.с. веќе не се фалам дека брзо ми стигаат пари. А се пофалив, одма ми закочи
Samo so mi go donese rezultatot maz mi D Dimeri 1550.Super se.Minatiot pat mi bea 1870.Sega cekam odgovor od Trajkovski dali da prodolzam so kleksan
Мене @stevemila и матичниот и специјалистот за ивф ми ја префрлија одговорноста на трансфузиологот. затоа на Мекичка и посакувам среќа ако успее да извади совет од матичниот. Ама задоволна сум од соработката на трансфузиологот. Последниот пат на контрола имав ~600. Од 5000 конечно сум во нормала Редно беше
Mene uste od pocetok Malinova mi kaza da si go slusam Dr so mi pravel ivf.Zasto jas nemam trombofilija ili slicno.Mene poradi mutaciite i pozitivnite Afa mi gi dade Trajkovski,preventivno.Inace d dimeri od sam pocetok super mi se
Jas sum.taka so dokazana trombofilija. I mutacii na nekoi faktori. Si imam izvestaj deka moram.cela bremenost da se bockam kleksani, ama odam na kontroli I mesec za mesec mi pisuvaat