Ве молам мислење некој што се разбира. Ми рекоа скратено времиња ко за у 9ти месец. Јас сум 31+5. Ми зголемија клексан 0.6 доза.
Само тромбинското ти е малце скратено, искрено не знам дали има потреба од 0.6 клексан ама штом така ти рекол доктор, послушај го или евентуално барај второ мислење.
Она ми рече дека ми било скратено ко за пред пораѓај,малку се исплашив. Јас искрено ич не се разбирам и појма немам. Кога ми објаснуваше ко кинески да ми збореше.Ќе ја послушам па за 2,3 недели пак ќе проверам да видиме до кај сме.
Ништо не е сериозно ич да не се секираш. Јани на пример не ни зголемува терапија за толку малку скратени времиња.
Океј, фала ти на одговорот Јас идам кај Герасимова во Ремедика. Не ми се иде по гужви на ГАГ дека сум на строго мирување.
Kleksan i enoxiparin rovi isto e? Zemav od bolnica sega i mesto kleksani mu dale na mm enoxiparin rovi, istoto e samo druga firma najverojatno ama rekov da ve konsultiram..
Јас колку што знам не фраксипаринот е друго генеричко има Клексан е enixiparine Фраксипарин е nadroparin
И јас така знам. Еноксипарин на рови дека ги нудат како замена за клексан. За фраксипаринот за рефундација дека може да прават поблем.
И јас знам дека Фраксипарин е со друго генеричко име и не може да се рефундира ако пишува клексани на извештајот.
Мене па во аптека ми рекоа исто е, нема врска. Не сум земала ама кога прашував тоа ми го кажаа. Ете може грешно ме информирале.