Da znam dosega nema mi se slucano vaka,potoa mi potece krv od nosot. I pisav pravo na maticnata cekam da mi vrati
Делумно оф топик, но за колку време по писмото ќе рефундираат? (За чудо ме изненадија со писмово па да видиме кога ќе има и пари )
Последно имав ист ден исплата и писмо, претходно една недела по писмото имав исплата, а во други случаи исплата па писмо. Нема правило.
Прашање, дали некоја имала активирано парцијално време околу 20 и што и препорачал гинеколог/трансфузиолог. Се ми е горе доле нормално и слично ко претходниот пат кога проверував димери и хемостаза, само активно парцијално е доста скратено. Веќе сум со терапија клексани и во понеделник имам закажано на трансфузиолог а од гинекологот чекам одговор, ама ме интересира дали некоја има слично искуство да знам што да очекувам.
Dali ako imam izvestaj za 30 kleksani a kupam i potrosam 25 ke mi bidat refundirani, ili mora da bidat kupeni 30
Тие што испитувате ддимери и хемостаза во државна болница на трансфузиологија во Скопје,за колку време резултати добивате,и како ги добивате? Треба да одам да ги земам или ги ставаат на мој термин па матичниот ги вади?
Da. No se si mislam da ne mi napravat problem vo fond za 25 deka se, bidejki na izvestaj mi stoi 30. Maticnata istiot den so izvestaj mi dava recepta za 30, i stava odma 30 pecati kako za primeni 30, i pocnuvam istiot den da kupuvam..kupuvav po 10, ama deka sum pred poroduvanje mi gi prekinaa na 25, zatoa ne mi e jasno...
Нека ти го смени матичната извештајот до кога реално си примила и колку и нема да имаш никаков проблем. Мене матичниот додека не завршам не ми дава извештај и после го штима со фискалните.
Ke prasam. Ako ne mi menuva, kraj kraeva ke zeam + 5 kleksani, pa ako mi prepisat na primer postporodilno ke gi iskoristam ovie Sepak fala ti
Пак јас, по првпат на потврдата од матичен ми стои во домашни услови за клексаните, ќе прават проблем бо фонд или така да ја дадам и неа?