Не е страшно. Мене и покрај терапија ми се повеќе од ова скратени. Нема простор за паника, ќе си се консултираш со доктор дали на овие вредности воопшто треба некаква терапија. Во меѓувреме можеш ѓумбир, мислам тој природно ја подобрува циркулацијата
Ти спомнал ли некој доктор за железо суплементи или барем појачана исхрана? Намален хематокрит и хемоглобин се едни од првите знаци на анемија, па можеби треба да ги прашаш за совет имајќи предвид дека тенденцијата за анемија во бременост расте со секоја измината недела како плодот и постелката растат.
Пиев суплемент за железо па прекинав сега ми е добро железото претходниот пат 21 ми беше сега ми е 19. И кога ми беше 5 железото на почеток на бременост и сега кога ми е добро,намалени ми се и хемоглобинот и хематокритот и тогаш и сега,незнам зашто,а докторите викаат нормално било во бременост тоа тие да се намалени. За исхраната се хранам со разновидна храна,месо секој ден јадам така ме тера,и манџи и се. Пијам и сокови цедени гледам цвекло да има стално во нив. Сега ке почнам и почесто аронија да земам. Сега во петок сум на втор скрининг па ке прашам пак што ке ми препорачаат.
Здраво пријателки, денес бев да испитам ДДимери и хемостаза на клиника, и бидејќи сум трудница ми дадоа да пополнам некој лист со општи податоци..абортуси, крвна група итн итн.. во делот на абортуси и пораѓања, имаше прашање само за тие 0група (јас сум 0+) дали после абортус или пораѓај сум примила некоја инјекција (беше некако на А буквата ми се чини)... ама ме збуни, зошто јас знам само за негативни Rh примаат инјекции... Дали знае некој меѓу нас...? Фала, ве поздравувам
Лабораторија за да следам за термин да проверам ддмери и фактори првпат во бременост.Може ли општ матичен да издаде упат?
За лабораторија секогаш има доста термини. Упат ќе си земеш од матичен гинеколог со шифра дека си бремена да те прати за да не плаќаш.
Здраво девојки. Да не има некоја со слично искуство да сподели како поминала? 36та недела сум, мутации за тромбофилија од прв ден на бременост сум со Клексани и горе-доле хемостаза до сега во граница на нормала. Од вчера Ддимери 6300, АПТТ 18.8 и панична реакција од трансфузиолог да го вадат бебето. Гинеколошки денес на ехо и постелка и проток и вода уредни. Дали да одлучувам да го вадат порано или имате некоја сугестија? Фала
Мене трансфузиолог цело време ми викаше нема врска какви се резултатите, битно си покриена со клексани и дека најбитно во таков случај е да е сѐ во ред со плодовата вода и дека натаму одлучува гинекологот. Не знам како примаш терапија, еднаш или два пати во ден и од колку мл, односно дали има можност да се зголеми терапијата, па да се направи повторна проверка макар и по три дена, јас така сум правела. И оди по можност кај друг трансфузиолог наредно за да споредиш мислење или консултирај го со овие резултати.
Здраво дали некоја скоро испитувала ддмери во "8ми Септември"?Ме интересира дали лесно се доаѓа до термин....бидејќи матичниот ми рече никогаш немаат и ми даде упат без број,незнам дал ќе ме примат
А зошто во 8ми? Ако ти е само за лабораторија, и на клиника лесно се наоѓа термин. Проблем е до доктор да дојдеш.
Здраво девојки, пред некоја недела проверував ддимери и добив резултат од 874.19+2 недела сум.Дали мислите дека ваквата вредност е ок за во бременост или има потреба од клексани?Претходната бременост цело време бев со клексани, ама најмногу поради тоа што бев со инвитро.
Мислам дека повеќе од 500 не би требало да е. Ама не држи ме за збор, одамна не сум проверувала со плаќање.
Мила на клиника редовно имаш термини на трансфузиологија, последен пат кога испитував, сестрата дури ме праша кој ден сакам.Ова само за испитување на ддимери и хемостаза.Не знам зошто ти рекле во 8ми септември.
Фала ти најмногу, ме утеши. Секако планирам да земам упат за трансфузиологија и да проверам и ддимери и хемостаза.