Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.057
    Допаѓања:
    40.399
    Не е страшно. Мене и покрај терапија ми се повеќе од ова скратени. Нема простор за паника, ќе си се консултираш со доктор дали на овие вредности воопшто треба некаква терапија. Во меѓувреме можеш ѓумбир, мислам тој природно ја подобрува циркулацијата

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    4.319
    Фала ти :inlove:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Ти спомнал ли некој доктор за железо суплементи или барем појачана исхрана? Намален хематокрит и хемоглобин се едни од првите знаци на анемија, па можеби треба да ги прашаш за совет имајќи предвид дека тенденцијата за анемија во бременост расте со секоја измината недела како плодот и постелката растат.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  4. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    4.319
    Пиев суплемент за железо па прекинав сега ми е добро железото претходниот пат 21 ми беше сега ми е 19. И кога ми беше 5 железото на почеток на бременост и сега кога ми е добро,намалени ми се и хемоглобинот и хематокритот и тогаш и сега,незнам зашто,а докторите викаат нормално било во бременост тоа тие да се намалени.
    За исхраната се хранам со разновидна храна,месо секој ден јадам така ме тера,и манџи и се.
    Пијам и сокови цедени гледам цвекло да има стално во нив. Сега ке почнам и почесто аронија да земам.
    Сега во петок сум на втор скрининг па ке прашам пак што ке ми препорачаат.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    126
    Здраво пријателки,
    денес бев да испитам ДДимери и хемостаза на клиника, и бидејќи сум трудница ми дадоа да пополнам некој лист со општи податоци..абортуси, крвна група итн итн.. во делот на абортуси и пораѓања, имаше прашање само за тие 0група (јас сум 0+) дали после абортус или пораѓај сум примила некоја инјекција (беше некако на А буквата ми се чини)... ама ме збуни, зошто јас знам само за негативни Rh примаат инјекции... Дали знае некој меѓу нас...? Фала, ве поздравувам

6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Помош,каде на мој термин да следам за термини за ддмери и хемостаза?

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Тука одбери.
    Само за лабораторија прашуваш или за кај доктор?

8. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Лабораторија за да следам за термин да проверам ддмери и фактори првпат во бременост.Може ли општ матичен да издаде упат?

9. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    2.825
    За лабораторија секогаш има доста термини. Упат ќе си земеш од матичен гинеколог со шифра дека си бремена да те прати за да не плаќаш.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Може и општ лекар да даде упат, само ќе платиш партиципација, нема да ти е бесплатно.

11. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.667
    Здраво девојки. Да не има некоја со слично искуство да сподели како поминала? 36та недела сум, мутации за тромбофилија од прв ден на бременост сум со Клексани и горе-доле хемостаза до сега во граница на нормала. Од вчера Ддимери 6300, АПТТ 18.8 и панична реакција од трансфузиолог да го вадат бебето. Гинеколошки денес на ехо и постелка и проток и вода уредни. Дали да одлучувам да го вадат порано или имате некоја сугестија? Фала

12. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Мене трансфузиолог цело време ми викаше нема врска какви се резултатите, битно си покриена со клексани и дека најбитно во таков случај е да е сѐ во ред со плодовата вода и дека натаму одлучува гинекологот.
    Не знам како примаш терапија, еднаш или два пати во ден и од колку мл, односно дали има можност да се зголеми терапијата, па да се направи повторна проверка макар и по три дена, јас така сум правела.
    И оди по можност кај друг трансфузиолог наредно за да споредиш мислење или консултирај го со овие резултати.

13. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.598
    Здраво дали некоја скоро испитувала ддмери во "8ми Септември"?Ме интересира дали лесно се доаѓа до термин....бидејќи матичниот ми рече никогаш немаат и ми даде упат без број,незнам дал ќе ме примат :?:

14. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Знаеш колку е партиципација?

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.057
    Допаѓања:
    40.399
    А зошто во 8ми? Ако ти е само за лабораторија, и на клиника лесно се наоѓа термин. Проблем е до доктор да дојдеш.

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.146
    Допаѓања:
    6.691
    Здраво девојки, пред некоја недела проверував ддимери и добив резултат од 874.19+2 недела сум.Дали мислите дека ваквата вредност е ок за во бременост или има потреба од клексани?Претходната бременост цело време бев со клексани, ама најмногу поради тоа што бев со инвитро.

17. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    2.174
    Супер се, само провери си и фактори на хемостаза.

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Мислам дека повеќе од 500 не би требало да е. Ама не држи ме за збор, одамна не сум проверувала со плаќање.

19. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.146
    Допаѓања:
    6.691
    Мила на клиника редовно имаш термини на трансфузиологија, последен пат кога испитував, сестрата дури ме праша кој ден сакам.Ова само за испитување на ддимери и хемостаза.Не знам зошто ти рекле во 8ми септември.

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.146
    Допаѓања:
    6.691
    Фала ти најмногу, ме утеши. Секако планирам да земам упат за трансфузиологија и да проверам и ддимери и хемостаза.

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.