Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    2.174
    Не се секирај мене и димери ми беа покачени и времињата скратени, примав по еден клексан на ден, ништо страшно, сега си имам 4 месечно бебче :inlove: две ипол недели после пораѓај ми се вратија во нормала :)

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.146
    Допаѓања:
    6.691
    Ти благодарам многу, да ти е живо и здраво бебчето:inlove:Од пред еден месец што проверував хемостаза, исто ми беа скратени времињата.А колку ти беа покачени ддимерите? Се плашам дека мојата матична нема да ме упати за клексани, а дека претходната бременсот цело време бев со по еден клексан, и некако се чувствував посигурна.

3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.564
    400 или 500ден
    Но матичната може да достави шифра за бременост мислам....

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Здраво колку време чекавте за рефундирање на фраксипарин? Поднесов барање денес ми стигна пошта дека е одобрено уште на 16.12 и дека треба средствата да се префрлат на сметка,ама проверив во банка ми рекоа нема .

5. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.598
    Јас сакав,блиску ми е и трансфузиологот од прошлата бременост ми е таму...веќе испитан терен ми е :$

6. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.598
    Па таму одев и со претходната бременост и докторот ми е таму,па мислев да не менувам :wasntme:,ама ко не ме примат ќе одам на клиника.Фала ти.

7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.564
    Штом е одобрено ако не денес наредна недела ќе ти префрлат .. некогаш е прво писмото некогаш парите

8. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    2.174
    Фалаа, да ти е со лесно бременоста :inlove: јас првпат испитав 26 недела ми беа 2000 и нешто и до крај мо се движеа до 3600 и покрај што примав по еден клексан дневно.

На Маја Т и Bebence29 им се допаѓа ова.
  9. Ajlinnns

Ajlinnns Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Znae li nekoj koja e postapkata za refundiranje na Clexani ?

10. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Go nosis izvestajot od transfuziolog,smetkopotvrdata od apteka,receptata odpozadi so dati pecati i tvoj potpis od kaj genekologot i kopija od transakciska vo fondot.tamu samo kje popolnis eden list so tvoi podatoci i za nekolku dena kje ti pratat pari

11. Ajlinnns

Ajlinnns Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Jas imam smetkopotvrda i izvestaj od ginekolog i od maticniot ginekolog. Neznam dali kje mi prifatat taka

12. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    2.825
    Да. Извештај од специјалист со препорака да се примаат и количина, сметка и сметкопотврда и извештај од матичен гинеколог дека си ги аплицирала.

13. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.667
    Јас сум во многу слична ситуација, 18сек АПТТ и 4000 Ддимири, покриена со 2 клексани 0.4 36та недела ама испаничија поради скратеново време и сакаат да го вадат бебуш. А со неговиот развој, плодова вода, проток и плацента се е во ред. Дали ти беа вака скратени и тебе или стварно сум паничен случај? Фала

14. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Кај мене веќе два месеци по ред се случува на клиника испитувано аптт да е ниско (овој месец конкретно 19.9, во 27ма недела), а ден после тоа испитувано во приватна лабораторија (еднаш Ремедика, еднаш Авицена), да е во граници на нормала. Димерите во сите лаборатории ми се ниски. На трансфузиолог одам во Ремедика, и докторката тврди дека во државна кај мнозинството аптт е скратено, па затоа бара повторување во приватна лабораторија. Јас појма немам на што сум и дали треба корекција на доза на клексани, ама секако се следат протоци и плодова вода па поради тоа што се во ред, сеуште по еден клексан боцкам.

15. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Правев испитување, без индикации бебето си одговара се е во ред во 32 недела. Стигнаа резултатите матичниот лекар и сестрата кај матичниот гинеколог ми рекоа супер ти се, одлични.
    Денес случајно ги отворив после 2 недели зошто воопшто не се замарав чим ми рекоа ок се и сега гледам дека не се во ред како што треба.
    Протромбинско време 9.6 а најмало смее да е 9.8
    Активирано парцијално 21.5 а треба да е 27.9 најниско
    Димер 1041
    Значи ова активирано ми е баш пониско, а не ми искоментираа ништо, ни да ме препратат кај друг.
    Димерите и останатата крвна слика е во ред, ама ова активирано време баш ме зачуди.
    Немам ништо пиено во бременоста, а пред 10 години имав проблем со згрутчена крв што ја средив. Не се разбирам во оваа тема, дали има поврзаност, што значи ова или дали е алармантно за да одам негде?
    Пред повеќе од 2 месеца правев и активирано било 22.1, значи се намалило и на овој преглед како и сега ми рекоа дека се супер резултатите, матичните и Димчев од Систина.

16. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Јас секој месец правам ради генетски мутации за кои примам и клексани и секој месец варира, ама гинеколозите активираното парцијално (а тоа им е најбитно) до кај 21 го сметаат за нормално во бременост. Ако ти е шубе можеш да поминеш до кај трансфузиолог да ги види резултатите, сепак нивна област е.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    2.174
    Не се секирај димери и 5000 и 6000 можат да бидат.. јас бев со 3400, 3600, 2500 димери а примав само по еден клексан дневно. А времињата ми беа и мене бааѓи скратени. Покриена си со терапија, нормално е да се скратени времињата а д димери покачени тоа само значи дека телото се спрема за пораѓај со тоа што те штити да не искрвариш. Уживај :hug: штом плодова вода, плацента и бебуш се супер немај гајле.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.667
    Ти благодарам на одговорот. Вчера ни дојде на свет бебуш, се си беше во ред освен што поради 2 клексани морав да се породам без епидурал. Среќна нова година!

На Bebence29, Ano и jelo им се допаѓа ова.
  19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Se soocila li nekoja so niski d dimeri vo bremenost? Mislam za niski pod normalata jas sum 17+2 sabajleto proveriv 190 mi se

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    На првата проверка на резултатот пишуваше <140, а сега пред 1 недела кога проверив, околу 220 ми беа. Сега сум 17+0.
    Ништо страшно, и во првата бременост ми беа така и максимум до кај 600-700 ми се качија до крај.