Da se editiram sama.Trajkovski kaza dosta e kleksan.Imam uste za dva dena.Za dve nedeli da proveram pak dali se ok.Sega pa me faka strav da prekinam.Ne e nisto strasno taka?Veke sme 8mi.Do koja nedela primavte vie,ako se d dimerite ok?!
Zdravo ova mi e preporaka od labaratorija 26 ned sum dedimerite mi se 3200 ve molam ako nekoja imala slicno iskustvo za sovet...
Мора да примаш фраксипарин заради покачени ддимери. Потоа ќе си направиш контрола. Ќе се среди со терапија и ќе си контролираш.
Neznam kade I koga ama procitav niz forumov deka ako brzo go shibnesh kleksanot ne pravi modrici. EVE DA VI POTVRDAM DEKA E TAKA JUHUUUU. Prethodno bev modrici cela, race, stomak ama sega...bonbon Fala na forumdzikata koja go napisala toa prethodno
Дали некој добил пари од фондот за рефундација на клексани. Јас добив решение од фондот уште на 21.07 дека е одобрена исплата,а пари уште немаат пуштено.
@swordfish јас поднесов документи на 07.08.2017, денес добив исплата. Сепак исплатата оди локално, општински (не знам како точно... ама не е глобално за цела мкд)
Да, супер ти се. Имаше погоре слика за референтни вредности на д димерите во бременост, до 1700 се во ред во оваа недела
Да, ја видов сликата. Но бидејќи немам искуство со димери и сл се мислев да не е ниско. Ако воопшто и постои нешто такво
Девојки, димерите ми се 704 а сум во 37ма недела али сепак докторот ми даде да се боцкам со клексан... дали некој имал вакво искуство? Малце сум исплашена.
Zosto bi bila isplasena? Sigurno ima druga pricina sto treba da bockas. Dimerite ne se sekogas procina za bockanje so kleksan
Гинекологот ми рече да испитам Д-димери ама дури после 30/31 недела, заради тежината ми вика мора да се проверат, а ме замисли зошто баш тогаш а не уште сега, сега сум 27. Некое искуство?