Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Може мислење матичната ми е на боледување, сестрата на тел ми рече дека биле ок, ама јас некако не сум сигурна во нејзината стручност.
    На втор скрининг сум во понеделник во систина, ќе ја прашам и докторката тогаш, ама до тогаш :?: 19+5 сум
    067AA496-1D5B-44C2-B08E-ED4453140ABA.jpeg

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Супер ти се :)

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Ти благодарам многу, бар нешто од мојава крвна слика да е добро :D

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    336
    Feminki zdravo sakam da se dopitam so vas. Pred 1 godina imav kiretaza poradi prazen sakus od juni mesec sme vo novi obidi ama nejke da se fani. Od maj mesec pa se do sega non stop proveruvam didimeri i mi se pokacani eve vcera posleden pat gi proveruvav 1187. Vo septemvri bev i do doktor jani da ispitam genetski mutacii toj me vrati mi rece ne si za kaj mene. Maticnata mi veli neznam jas a jas sum vo dilema dali sum za kleksani ili ne. Nekoja so slicno iskustvo?

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мора да има нешто ако ти се покачени, а не си бремена. Матичниот гинеколог може да ти даде упат за испитување на трансфузија.

6. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    336
    Vo septemvri mi dade upot z akaj jani toj me vrati ne sum bila za kaj nego. Vo sreda imam zakazano kaj dimitrov vo sistina ke vidam toj sto ke kaze. Da napomenam jas i ne sum od skopje. Pred malku bev i do mojot opsti maticen mi veli ne se mnogu pokacani ama ako ostanes vremena sigorno ke trrba od prviot den da se buckas so kleksani. Vo sekoj slucaj ke vidam i dimitrov sto ke kaze.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Zdravo
    Dali vi se slucilo vo ist den da ispitate dimeri vo dve razlicni ustanovi i vrednostite da bidat skroz razlicni ednata vrednost 508 a drugata 2500
    Sto da se napravi sledno?

8. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    А зошто не појдеш кај трансфузиолог? Не се мачи да си ствараш стресови да правиш два пати во исти ден во различни лаборатории нема потреба.Консултирај се со специјалист ќе ти даде насоки и ако треба испитување повторно и терапија.Не прави ништо на своја рака и смири се не се паничи

9. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Pa specijalist samo vo Skopje vo drugive gradovi tesko a termini za kaj Jani duri za 1 mesec

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Кога се испитуваат д димери се испитуваат строго во една лабалаторија баш поради различни вредности што можат да се појават. Дали предходно имаш испитувано негде и колку ти биле вредностите?

11. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Немора да е Јани,Елена ти е исто добар трансфузиолог.Можеш да земеш и приоритетен да пробаш не верувам дека ќе те врати

На Love&bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Sekogas ispituvav samo vo bolnicata kade sto go pravev ivf i posledno pred 9 dena mi bea 200 pa mi prekinaa kleksani i za 2 nedeli kontrola denes me prati maticnata vo drzavna proveruvam 2500 kako e mozno za 9 dena da se zgolemat tolku a zemav po 1 aspirin po prporaka od bratuced doktor pravam uste eden mi istadnaa 508 dimerite
    I sega nz sto da pravam?

13. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Ke vidam preku maticna e isto toa vo Skopje takq?

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Значи си требала повторно да одиш во болницата каде што си правела ивф. Или во државна каде си правала да направат уште еден тест. Премногу е голема разликата. Хемостаза со активно парцијално време и ругите ти направија?

15. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Да да еве ти направив скриншот од Јани кога е амбуланта и Елена кога е.Елена и има термини на 24ти. Screenshot_2023-01-13-22-59-40-744_com.android.chrome.jpg Screenshot_2023-01-13-23-00-10-168_com.android.chrome.jpg

16. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Da i mi kazaa deka sve e ok i deka vreminjata se povazni od dimerite
    Ako mozes zirni gi eve

Прикачени фајлови:

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Добри ти се времињата за сега, не ги гледај димерите зошто кај бремени можат и до 30 000 да одат. Јас примав клексан ради мутации ама кај мене активно парцијално беше многу скратено, кај тебе се е во нормала, не си без терапија имаш аспирин ама сепак трансфузиолог обавезно да ти ги ѕирне.

На Starchild и Love&bebe им се допаѓа ова.
  18. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Super mi dojde malku dusa
    Fala vi na site
    Se nadevam ke bide se ok, mn stresovi a uste na pocetok cel zivot so stresovi hahahha

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Затоа сме жени борци :muscle:

20. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Здраво. Ми треба извештај за клексани барем за уште еден месец. До сега зимав од Јани со приоритетен упат ама сега системот не давал ни за него ни за други од трансфузиологија со итен или приоритетен упат. Термините за кај Јани не ми одговараат а други не давале извештај( пробавме кај Анита Христова).
    Која е другата варијанта? Матичен гинеколог да даде упат до ГАК за амбуланта 36 ама со која шифра и каков упат? И таму е со термини ама може ли итен упат? Таму они пишуваат извештај врз основа на документација или даваат упат итен, приоритетен за кај Јани?