Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас пред 3 години стигнав кај јани преку ревматологија со итен упат од таму само така можеше да ми дадат. Евентуално некоја таква опција би можела... И маж ми тогаш кога беше за да препишат клексани на гинекологија да можам да рефундирам отиде така со резултатите и му дадоа извештај без да одам да закажувам во соба 36, е сега ако имаат нешто сменето нека каже некоја друга членка.

На Spiritus му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Неделава отидов на Гак во 36 за да стасам до трансфузиолог да ми види резултат,не бе,ме вратија и мене и сите што бевме без термин,до толку беа безобразни.Не ме интересира вика закажете си термин преку матичен.Пробај може ќе ти се погоди некоја разбрана сестра/доктор.

3. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Со приоритетен бевте или немавте никаков упат?

4. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Приоритетен

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Стока народ си е стока народ, абе до толку да не ти заврши работа а сепак и упат имаш... Треба веќе да почнат дасе пријавуваат или ќе си сменат политика или 2 смени нека работат.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.824
    Јас со термин бев во понеделникот на гак и со цела документација, го носев последниот извештај кај што ми се препишани 30 клексани, мислење од трансфузиолог, хемостаза и димери, кажав дека сум со серклаж и на строго мирување и скоро 30та недела, и "прекрасната" докторка ми даде извештај за 14 дена само (facepalm) А јас уште реков ќе ја замолам за 45 ако може да ми даде да не доаѓам пак. Катастрофа |(

Инаку @Brpbrp работат во 2 смени амбуланта 36.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мислам дека максимум они смеат да даваат само 14 дена па пак хемостаза да правиш и пак даидеш кај нив. Истото и мене ми го направија ми се фати во еден месец 3 пати дасе боцкам тогаш. Во 2 смени работат ама до колку им е 2ра?

8. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.824
    Не е точно, секој извештај до сега освен еден на почетокот и овој, ми е со 30 препишани клексани. Оваа како од инает да се направи луда. Башка и кажав дека сум при крај со големи шанси порано да се породам и ставена на строго мирување. Нејсе, нека и служи на чест.
    Работат инаку од 8 сабајле до 19 вечер. Последниот термин за закажување за амбуланта 36 е во 19 часот, може и на мој термин да се види.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Значи таа мајтап играла со мене тогаш. Дробеше дека само трансфузиологот можел да дава од 30 дена и повеќе, а они не смееле само 14 максимум:punch::swear:. Епа кога сите се препратени на ГАК давадат извештаи треба до 9 вечер да работат. Не е еднатрудница од цела македонија има а реално доста жени се боцкаат.

10. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    А ти направи преглед или само документацијата ја гледа? Ако не прават преглед за нареден пат да пратиш некој друг со документацијата зошто си со серклаж? Или да побараш упат до Јани он да ти препише за повеќе денови?

11. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.824
    Мораш лично да одиш, прават и преглед. Искрено не планирам пак да одам воопшто, само баш бев изреволтирана од односот.

12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Со приоритетен не пуштаат сега затоа што многу доктори користат одмор за празнициве, па еден доктор е на одделение горе и доле во амбуланта. Јас баш бев попладне на втора смена и никој не пуштија што беше со приоритетен за клексани.

Среќа извештај за 30 ми дадоа и онака ми е мака секој месец истата церемонија, па уште и да ги кратат. Или имаш или немаш индикација, не знам зошто малтретираат за џабе.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.564
    Да пробаш од општ матичен да земеш приоритетен, или прибај со последниот извештај ако сеуште не поминале 30дена да отидеш да го побараш докторот, макар и да не е понеделник не би требало да те врати

14. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Прават ехо и се ти кажуваат за бебе тежина итн ? Да знам дали да откажам нареден ден преглед кај друг гинеколог.

15. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.824
    Ехото им е катастрофа. Мерки од ехо кај мојот гинеколог со нивни никогаш не се поклопиле. Еднаш имав само една што баш детален извештај ми напиша на ГАК и подолго ме гледаше. Другите биле повеќе ради реда. Јас тоа како преглед не го рачунам. Се случувало еден по друг ден да одам на ГАК за клексани па кај мојата докторка на регулар преглед. Не знам каква бременост имаш ама јас сум ризична и со серклаж па мене секој преглед и со вагинално ме гледаат ради цервикс а на ГАК во 36ка немаат такво.

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.552
    Допаѓања:
    8.942
    Здраво, дали и за фраксапарин следува рефундација? И која е цената на една инекција

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Да, се рефундираат и Фраксипарини.
    Цената зависи од дозата.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    4.319
    Дали вие што испитувате ддимери на трансфузиологија во државна сте отишле некогаш порано од терминот и ве примиле порано?

19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.564
    Кога си со термин секогаш 10тин 15мин претходно одам џа да го дадам упатот, па тие викаат...верувам и за боцкањето е така ....

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Да оди слободно,имав термин во 13 отидов во 11 завршив работа никој ништо не ми рече ме боцнаа.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.