Јас пред 3 години стигнав кај јани преку ревматологија со итен упат од таму само така можеше да ми дадат. Евентуално некоја таква опција би можела... И маж ми тогаш кога беше за да препишат клексани на гинекологија да можам да рефундирам отиде така со резултатите и му дадоа извештај без да одам да закажувам во соба 36, е сега ако имаат нешто сменето нека каже некоја друга членка.
Неделава отидов на Гак во 36 за да стасам до трансфузиолог да ми види резултат,не бе,ме вратија и мене и сите што бевме без термин,до толку беа безобразни.Не ме интересира вика закажете си термин преку матичен.Пробај може ќе ти се погоди некоја разбрана сестра/доктор.
Стока народ си е стока народ, абе до толку да не ти заврши работа а сепак и упат имаш... Треба веќе да почнат дасе пријавуваат или ќе си сменат политика или 2 смени нека работат.
Јас со термин бев во понеделникот на гак и со цела документација, го носев последниот извештај кај што ми се препишани 30 клексани, мислење од трансфузиолог, хемостаза и димери, кажав дека сум со серклаж и на строго мирување и скоро 30та недела, и "прекрасната" докторка ми даде извештај за 14 дена само А јас уште реков ќе ја замолам за 45 ако може да ми даде да не доаѓам пак. Катастрофа Инаку @Brpbrp работат во 2 смени амбуланта 36.
Мислам дека максимум они смеат да даваат само 14 дена па пак хемостаза да правиш и пак даидеш кај нив. Истото и мене ми го направија ми се фати во еден месец 3 пати дасе боцкам тогаш. Во 2 смени работат ама до колку им е 2ра?
Не е точно, секој извештај до сега освен еден на почетокот и овој, ми е со 30 препишани клексани. Оваа како од инает да се направи луда. Башка и кажав дека сум при крај со големи шанси порано да се породам и ставена на строго мирување. Нејсе, нека и служи на чест. Работат инаку од 8 сабајле до 19 вечер. Последниот термин за закажување за амбуланта 36 е во 19 часот, може и на мој термин да се види.
Значи таа мајтап играла со мене тогаш. Дробеше дека само трансфузиологот можел да дава од 30 дена и повеќе, а они не смееле само 14 максимум. Епа кога сите се препратени на ГАК давадат извештаи треба до 9 вечер да работат. Не е еднатрудница од цела македонија има а реално доста жени се боцкаат.
А ти направи преглед или само документацијата ја гледа? Ако не прават преглед за нареден пат да пратиш некој друг со документацијата зошто си со серклаж? Или да побараш упат до Јани он да ти препише за повеќе денови?
Мораш лично да одиш, прават и преглед. Искрено не планирам пак да одам воопшто, само баш бев изреволтирана од односот.
Со приоритетен не пуштаат сега затоа што многу доктори користат одмор за празнициве, па еден доктор е на одделение горе и доле во амбуланта. Јас баш бев попладне на втора смена и никој не пуштија што беше со приоритетен за клексани. Среќа извештај за 30 ми дадоа и онака ми е мака секој месец истата церемонија, па уште и да ги кратат. Или имаш или немаш индикација, не знам зошто малтретираат за џабе.
Да пробаш од општ матичен да земеш приоритетен, или прибај со последниот извештај ако сеуште не поминале 30дена да отидеш да го побараш докторот, макар и да не е понеделник не би требало да те врати
Прават ехо и се ти кажуваат за бебе тежина итн ? Да знам дали да откажам нареден ден преглед кај друг гинеколог.
Ехото им е катастрофа. Мерки од ехо кај мојот гинеколог со нивни никогаш не се поклопиле. Еднаш имав само една што баш детален извештај ми напиша на ГАК и подолго ме гледаше. Другите биле повеќе ради реда. Јас тоа како преглед не го рачунам. Се случувало еден по друг ден да одам на ГАК за клексани па кај мојата докторка на регулар преглед. Не знам каква бременост имаш ама јас сум ризична и со серклаж па мене секој преглед и со вагинално ме гледаат ради цервикс а на ГАК во 36ка немаат такво.
Дали вие што испитувате ддимери на трансфузиологија во државна сте отишле некогаш порано од терминот и ве примиле порано?
Кога си со термин секогаш 10тин 15мин претходно одам џа да го дадам упатот, па тие викаат...верувам и за боцкањето е така ....