Дури и со клексани д-димерите ми де секогаш покачени, 1400 ми беа последно и времињата ми се скратени, ама тоа било нормално за близнаци. Па не ми зголемија дозата. А јас сум малце исплашена дека почна да ми де кочи ногата.
Jas sama podov i zakzav kaj Trajce galev vo kisela voda 1000 den dooler na dolni ektremiteti. Ako tolku vi e na misla pojdete proverete.
Скратени ти се две времиња на коагулација, консултирај се со трансфузиолог во врска со терапија. Не гледам димери, не ти проверија?
D dimeri bea pisani na upatot no neznam zosto gi nema vo rezultatite.. Znaci treba da primam terapija zosto togas ginekologot mi tvrdi deka se e vo red..a vekje sum skoro pred poraganje..haos znaci
Па според тоа што гледа на ехо ти кажува гинекологот, веројатно протоци се во ред, бебето си одговара на неделите и сл. Но и димерите се важни, резултат да имаш и за тоа, како не ти провериле да се види дали се повисоки од тоа што треба или се океј за месеците.
И мене две времиња ми беа малку скратени, и ми кажа дека се добри резултатите, на ехо и некои протоци ми гледаше
I jas pravev pred 1 nedela na klinika d-dimeri i hemostaza, go nemase rezultatot samo za niv. Mi kazaa napraven bil, ama ne znaat zasto go nema vo rez
Мислам дека ти се во ред. 25+ сум На последнава контрола за чудо две времиња во граници, само активирано парцијално ми е скратено. Димери 660. Ми ги продолжија Фраксипарините.
Времињата ми се скратени две ама се исти како во 19 недела со истите вредности,се немаат сменето,бев тогаш и на трансфузиолог да ги види и рече ддмери и времиња во согласност со гн.А протоците на ехо се одлични.
Девојки, денес добив резултати од трансфузиологија, ситр се во граница на нормала само аптт ми е 21.8, ддмери 1200. Не ми препишаа никаква терапија. Дали да барам второ мислење ? Благодарам
Па добри ти се, ти си веќе трет триместер. Погоре Констракта стави референтни вредности . Побитни се времињата, него д-димерите.