Kolku treba da bidat ddimerite vo 6ti mesec... deneska napraviv, 400+ se. Referentni se od 0-500 mene mi se 902
до 3ти се 500 над 3ти се 1200 над 6ти 1800. Така да нормални ти се и не се високи. Секако ти си во таа недела кога се гледа и протокот веќе. Доколку времињата не се скратени на хемостазата нема да ти дадат ни терапија бидејќи нема потреба.
Mozes li da mi kazis so vreminjva kako e? Dodeka ja cekam da mi vrati dr, da ne mi bide tamu pametot... Fala ti mnogu 22+6 sum
Дали има некој испитувано д димери и хемостаза заедно? Ме интересира дали полнат една епрувета крв или две? Сакам да поминам утре со едно боцкање и за обична крвна слика, тешко ми наоѓаат вена, па побарав епрувети, но ми дадоа една. Сакам да се осигурам, да не излезе утре треба две. Фала
Девојки јас сум веќе 35 недела, за три дена во 36 влегувам, а до сега немам проверено д-димери ниту нешто слично, матичната ми нема спомнато ништо ниту пак во врска со тие времиња.. не знам зошто
Зошто е матична и матичните обично не се замараат со тоа. Ако сакаш можеш и упат од општ матичен да земеш и да испиташ. Ако ти е прва бременост и се било нормално, можеби и ради тоа не ти дала упат.
Девојки, ми беше потенцирано стрикно Клексан да земам, а не Фраксипарин. Денес ми нудеа Еноксипарин велејќи дека се скроз исти како Клексанот. Ваше искуство, мислење? Дали Еноксипарин и Клексан е скроз исто?
Друга генерика е Фраксипаринот. Штом ти рекле Клексан, тоа земај си, не си протолкувала погрешно. Мене па ми кажаа според резултатите дека не сум за Клексан, јас треба Фраксипарин да боцкам.
Значи сепак има разлика штом трансфузиологот ми потенцираше само Клексан. Кај мене е најмногу за лакуни, а воедно и тромбоцитопенија. Фала ти на инфото
Во Ремедика ми кажаа витамин Ц од 500, ама не знам дали е за лакуните или за тромбоцитите, а може и за двете. Не ми потенцираа. Битно јас пијам и од тогаш уште двапати сум гледана на ехо (од други доктори), постелката секогаш во извештај ја пишува како без особености. Еве од денес 36та, може и се толерира колку-толку нехомогена постелка за неделиве...