На трансфузиологија секој ден пуштаат по 40 термини за лабораторија за наредниот ден. Јас завчера земав упат за вчера.
https://mojtermin.mk/map/specijalis..._za_transfuziona_medicina&resource=1185306170 Има термини, за цел април имаат пуштено. Јави на матичниот да ти закаже.
Да сме живи и здрави, на приватно отидов во Синлаб имаше пакет 1800 денари. Јас не сум во Ск, ќе немаше ионака кој да ме однесе наредниве денови на трансфузиологија и денес завршив да не мислам.
Додека чекам да ми одговори докторката, да си смирам нерви тука. Ова не се лоши резултати така ? За трет триместар.
Zdravo devojki mislenje za ovije rezultati hemostaza I ddimeri praveni pred dve nedeli koga sum bila 9 nedela
Ддимерите ти се океј, но времињата ти се скратени. Како одминува бременоста ддимерите ќе ти се зголемуваат а времињата ќе се кратат, но мн се скратени за 9та недела. Да си се консултираш со трансфузиолог обавезно,може ќе треба да примаш клексани.
Sekako vo ponedelnik ke napravam vo dve laboratorii I ke konsultitam transfuziolog pa ke vidime.. dvajca doktori prasav bilo normalno kaj trudnici toa bese odgovorot...
Димерите се нормални ама времињата не, скратени се. Консултирај се со трансфузиолог. И не ги испитувај во друга лабалаторија освен прв пат кај што си ги испитала таму и продолжи.
Sega vo ponedelnik ke proveram na Istoto mesto I vo privatna laboratorija cisto da sporedam Se javiv I na trasfuziologija prasav I tamu za vreminjata I tamu mi kazaa deka bile normalni deka kaj pogolemiot del od trudnicite bile so skrateni vreminja I nemalo potreba od terapija Sega vo vtornik ke odam I ke razgovaram so transfuziolog zarem Ako e taka opasno moze da me ostavat bez terapija veke sum zagrizena epten
Не прави во приватна зошто различни резултати ќе добиеш. Да кај трудници се кратат времињата но повеќето од нас сме под терапија. Тие што се во по одмината бременост каде се гледаат протоците можат да бидат скратени времињата и дане примаат терапија зошто се е во ред. Но во рана бременост тоа не се гледа. Али мој совет е да си посетиш трансфузиолог асален и да ти каже дали треба или не.
Terapijata e isklucivo kleksani Ili moze I aspirin.. mene maticnata mi preporaca aspirin ama pak imam krvarenje od nosot cesto... I ne znam Dali na ovije rezultati se dava odma kleksani Ili treba uste da se skrateni pa za terapija
Можеби ќе ти дадат и клексани штом ти прави проблем аспиринот. Јас го пиев пред бременост со првата износена бременот прокрварев и ми го прекинаа и ме оставија на клексани само.
Одамна беше не се сеќавам ама знам дека активно парцијално беше испод граница доста. Ама јас сум со лупус антикоагулант и претходни 2 мисед па можеби ради тоа и одма на клексани ме ставија.
Mozebi zatoa ti dale vednas kleksani... Iskreno pred 10 godini bev bremena za prvoto detence nemase nikakvi ispituvanje za ddimeri hemostaza I slicno pojma nemav Kako bile ddimeri prv pat proveriv vo 37 nedela Bea 2200 normalno bilo... Bese daleko Po ne stresno Sega samo nekoi grizi samo nekoi stresovi bremenosta bi trebalo da bide najubavot period a ne najstresen... Kolku poveke znaeme tolku poveke nemame mir
Такво ни е поднебјето, добро е и кога има лек. Лошото е кога веќе ништо нема да делува на луѓево. Колку слушаме убави вести толку и лоши тоа животот. Да смениме нешто не можеме.
Искрено малку ми е шубе бидејќи читав дека може да наштети на бебето и на мајката затоа малку ми е страв и прашувам. Не дека се правам поголем доктор од докторот ама и во самото упатство пишува дека не е баш за трудници препорачливо ептен ако мора во втор триместар само да се конзумира, затоа прашувам. Убава вечер