Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Ќе проверам се на исто место уште еднаш. Фала ви на одговорите

2. Persefora80

Persefora80 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    109
    На трансфузиологија секој ден пуштаат по 40 термини за лабораторија за наредниот ден. Јас завчера земав упат за вчера.

На smeshkaa и Starchild им се допаѓа ова.
  3. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    1.824
    https://mojtermin.mk/map/specijalis..._za_transfuziona_medicina&resource=1185306170
    Има термини, за цел април имаат пуштено. Јави на матичниот да ти закаже.

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Да сме живи и здрави, на приватно отидов во Синлаб имаше пакет 1800 денари.
    Јас не сум во Ск, ќе немаше ионака кој да ме однесе наредниве денови на трансфузиологија и денес завршив да не мислам.

5. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Додека чекам да ми одговори докторката, да си смирам нерви тука. Ова не се лоши резултати така ?
    За трет триместар.

Прикачени фајлови:

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  6. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Zdravo devojki mislenje za ovije rezultati hemostaza I ddimeri praveni pred dve nedeli koga sum bila 9 nedela

Прикачени фајлови:

7. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Ддимерите ти се океј, но времињата ти се скратени. Како одминува бременоста ддимерите ќе ти се зголемуваат а времињата ќе се кратат, но мн се скратени за 9та недела. Да си се консултираш со трансфузиолог обавезно,може ќе треба да примаш клексани.

8. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Sekako vo ponedelnik ke napravam vo dve laboratorii I ke konsultitam transfuziolog pa ke vidime.. dvajca doktori prasav bilo normalno kaj trudnici toa bese odgovorot...

9. povredenata

povredenata Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Здраво сакам да прашам дали ви имаат препишано Аспирин од 100 во бременоста?

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Да. Пијам уште пред бременост, а ќе пијам до 32 недела.

На povredenata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Димерите се нормални ама времињата не, скратени се. Консултирај се со трансфузиолог. И не ги испитувај во друга лабалаторија освен прв пат кај што си ги испитала таму и продолжи.

12. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Sega vo ponedelnik ke proveram na Istoto mesto I vo privatna laboratorija cisto da sporedam Se javiv I na trasfuziologija prasav I tamu za vreminjata I tamu mi kazaa deka bile normalni deka kaj pogolemiot del od trudnicite bile so skrateni vreminja I nemalo potreba od terapija Sega vo vtornik ke odam I ke razgovaram so transfuziolog zarem Ako e taka opasno moze da me ostavat bez terapija veke sum zagrizena epten

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Не прави во приватна зошто различни резултати ќе добиеш. Да кај трудници се кратат времињата но повеќето од нас сме под терапија. Тие што се во по одмината бременост каде се гледаат протоците можат да бидат скратени времињата и дане примаат терапија зошто се е во ред. Но во рана бременост тоа не се гледа. Али мој совет е да си посетиш трансфузиолог асален и да ти каже дали треба или не.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Terapijata e isklucivo kleksani Ili moze I aspirin.. mene maticnata mi preporaca aspirin ama pak imam krvarenje od nosot cesto... I ne znam Dali na ovije rezultati se dava odma kleksani Ili treba uste da se skrateni pa za terapija

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Можеби ќе ти дадат и клексани штом ти прави проблем аспиринот. Јас го пиев пред бременост со првата износена бременот прокрварев и ми го прекинаа и ме оставија на клексани само.

16. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    A kolku ti Bea vreminjata skrateni

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Одамна беше не се сеќавам ама знам дека активно парцијално беше испод граница доста. Ама јас сум со лупус антикоагулант и претходни 2 мисед па можеби ради тоа и одма на клексани ме ставија.

18. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Mozebi zatoa ti dale vednas kleksani... Iskreno pred 10 godini bev bremena za prvoto detence nemase nikakvi ispituvanje za ddimeri hemostaza I slicno pojma nemav Kako bile ddimeri prv pat proveriv vo 37 nedela Bea 2200 normalno bilo... Bese daleko Po ne stresno Sega samo nekoi grizi samo nekoi stresovi bremenosta bi trebalo da bide najubavot period a ne najstresen... Kolku poveke znaeme tolku poveke nemame mir

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Такво ни е поднебјето, добро е и кога има лек. Лошото е кога веќе ништо нема да делува на луѓево. Колку слушаме убави вести толку и лоши тоа животот. Да смениме нешто не можеме.

20. povredenata

povredenata Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Искрено малку ми е шубе бидејќи читав дека може да наштети на бебето и на мајката затоа малку ми е страв и прашувам. Не дека се правам поголем доктор од докторот ама и во самото упатство пишува дека не е баш за трудници препорачливо ептен ако мора во втор триместар само да се конзумира, затоа прашувам. Убава вечер