Во упатствата на сите лекови ќе се изначиташ сè и сешто. Зошто ти кажа докторот да земеш Аспирин? И во двете бремености го пијам уште пред да останам бремена, многу трудници го пијат од прво тромесечие бидејќи треба да се пие. Некои лекови повеќе штета е ако не се примаат отколку да се примаат. Ако ти е шубе, побарај второ мислење.
Во кое упатство од лековите пишува дека е дозволено за трудници? Јас колку што знам во ниедно ама затоа во сите пишува консултација со доктор. Од секој лек имаш индикација дека можеби нешто ќе се случи.
Eve sum pak jas zabelezav deka rezultatot sto go pistirav vcera e od 15 mart imam uste Eden od 27 mart I tamu se uste poveke skrateni vreminjata I Sega sum mnogu isplasena moze li nesto neubavo da mi se sluci so ovije rezultati dodeka cekam ponedelnik
Здраво девојки, имам една молба до Вас Во 12 недела сум, имам некои хематоми во матка и затоа претспоставувам ми се препишани клексани од 0,4 да примам секој ден или пак и поарди тоа што сум 40год, не знам. Примам веќе цел месец, пробав да отидам за рефундирање на средства 70% ме вратија бидејќи сум немала рецепт. Јас од документи имам извештај од специјалист, рецепт празно ливче ама со потпис и печат од матичен лекар и сметкопотврда од лековите. Од Велес сум и ме вратија дека рецептот морал да биде принтан по образец и пополнет, додека од страна на матичниот ми е кажано дека клексанот не е на некоја листа не знам каква и на таков рецепт не може да оди. Ако е потребно и понатаму да примам и да си плаќам се приватно едноставно епремногу и за што имама здравствено осигурување тога незнам. Совет со кои документи вие сте добиле рефундрање на средствата за клексани. Ви благодарам
Фискална сметка и сметкопотврда од аптека захевтани + копија од нив, потврда од матичен гинеколог од кога до кога се примени и број на инекции, извештај од трансфузиолог или гинеколог од државно, копија од трансакциска сметка, барање за рефундирање.
Фала, значи потврда да барам од матичен дека ми се примени. Друго имам се. Ако ми даде, се нешто е комлицирано.. Фала
Zdravo devojki, mi prepisaa kleksani sa se bockam ama ne prasav Koga e najdobro da se bockas Nautro? Porucek?
Кога ти е згодно тебе. Најубаво навечер бидејќи од сабајле ако правиш испитувања ќе треба пред клексан да испитуваш хемостаза.
До кога ти дале извештај до тогаш се боцкаш и закажуваш за ново испитување. Не знам за колку ти имаат кажано?
mene preventivno mi go dadoa kleksaniott, nemam do sega ispitano ddimerri i hemostaza. Valjda za mutaciite i spontaniot sto go imav
Ако ти ги дале превентивно првата реална проверка треба да се направи најрано 20 дена од кога си почнала да се боцкаш или најубаво е 30 дена поради по реални резултати ова ми е кажано од Др. Јани. Зошто дури после толку време имаат ефект врз хемостазата и димерите.
epa da i doktorkava vika posle 30 dena ke proverime. Fala ti na info Toa me interesirase koga e najdobro da se bockaat
Подобро навечер за да имаш размак за кога би правела хемостаза нареден ден. Јас првата износена бременост ги боцкав сабајле во 6 и викенди морав да станувам во 6 и да се боцкам живо тормозење, а сега оваа навечер
Женски трет месец боцкам клексани во раце или во нога сама. Пред два дена се боцнав во нога и имам топче доста тврдо и болно на допир. Што ставате?? До сега освен модрица сум немала. Ме плаши што кога ќе го допрам боли и големко изгледа
Пробај измасирај го. Јас си имав направено така во стомакот од левата страна кога боцкав со десна рака, сега се научив со лева рака и иглата влага во правец према пупак и не се прават топчиња.
Неможам а се допрам ужасно боли. Најдов дома хепатромбин ќе намачкам. Мн често во нозе боцкам не знам што се случи. Подуено е ко нерамно на нога, модро и топче доста големко мн боли
Стави ациди борици облога ќе го снема отокот. Можеби и блиску имаш боцкано од една до друга или зараснато од предходно па пак во околина се боцкаш зошто немаш ни каде.
Јас имав така тврдо болно топче во стомак, како маслинка големина. Едно 3 недели ја оставив таа страна на раат и ми помина.