Здраво девојки.. дали некоја боцкала по 2 клексани во бременост? Јас сум 6ти месец со ИВФ и до сега боцкав по 1 од 0,4. Од неделава од гинекологот ми е препорачано строго мирување заради скратен цервикс и од трансфузиологија ми воведоа уште еден клексан со ддмери 2400. Некоја со слично искуство да сподели, може и во приватна порака.
Да јас. Од 6ми месец со ќерка ми боцкав по 2 клексана до 8ми после ми прекинаа пак на еден. Исто бев на мирување. Со лесно
Женски на последниот извештај од 8ми септември ми пишува контрола за 2 месеци. Дали со тој извештај можам да рефундирам клексани за 2 месеца или да си одам пак месецов за нов извештај?? Да не ми направат проблем да ми рефундираат само за еден месец. Некој искуство???
Mene mi zakazuvase maticnata za na Gak soba 36 na prizemje. Bidejki sum so mutacii i imam izvestaj od transfuziolog deka treba cela bremenost da primam kleksani, doktorite od Gak samo me gledaat na eho i mi pisuvaat izvestaj deka treba da primam 30 kleksani i za mesec pak da idam da mi prepisaat izvestaj. Kako prepisuvanje na izvestajot od transfuziologija. Samo za da ti dadat izvestaj mora da imas rezultati od krvna slika od transfuziologija( ispitani DD meri i hemostaza) nekolku dena prethodno ispitani.
Здраво девојки, да прашам како добивате упат за трансфузиолог на државна? Јас бев кај матичниот гинеколог и ми рече дека не може да ми извади упат дека сум била бремена!??...а јас сакав да се консултирам бидејќи имам мутации. Морав да отиднам на приватно во Систина кај Нинослав Вељаноски, каде платив нешто помалку од 100е бидејќи не ми ја прифати хемостазата што ја имав направено 2 дена претходно на државна, морав пак во Систина да си платам.
Здраво девојки, 36 недела сум а сеуште не сум испитала д-дмери... кога се испитуваат? Не знам зошто до сега не ми кажала матичниот гинеколог да испитам... Или не е неопходно да се испитуваат?
Zdravo potreben mi e sovet pak za hemostazata denes proveruvav ddimeri I hemostaza pak posle Eden mesec I pak vreminjata se skrateni ne tolku kolku sto Bea na pocetokot no pak Se skrateni se konsultitav so simonida taa mi rece deka se kratat I od bremenost vreminjata cim bebe e Dobro I Dobro napreduva nema problem da si prodolzam so istata terapija aspirin preku den I metiliranite vitamini... No jas nekako ne sum mirna Eve go rezultatot od denesnite rezultati I Dali nekoja trudnica primala kleksani samo poradi skrateni vreminja I pokraj toa sto bebe napreduva dobro
Нема што Симонида да ти кажува со резултативе и со мутациите на трасфузиолог. Мене секогаш ми се скратени а д димери ми се 300 па примам клексани. Исто имам мутации. Ние не сме доктори и неможеме да ти кажеме што како. Јас одам во 8ми септември кај Русе можеш со приоритетен нема гужва одма ќе те прими.
Jas bev na transfuziolog kaj gerasimova bev vo remedika mi kaza deka za tije mutacii ne se davaat kleksani I deka e vazen napredokot na bebe protoci I slicno deka ne se gledaat samo vreminjata...mn nepoznata rabota mi e ovaa... Koja den e vo ambulanta Dr ruse
Секој ден е таму. Не знам што да ти кажам .. Ако сакаш оди побарај второ мислење. Чим не си раат има нешто, јас мн верувам во мајчинска интуиција. Јас лани бев таква од врата на врата барав аспирин или клексни да ми дадат ама сите ми викаа супер резултати бебе е супер не ти треба и на крај никој не превзема одговорност. А како да знаев дека треба да примам .... Затоа барав и кај матичната и во систина... Оди на второ мислење за мирна глава ако и он ти каже не мора тогаш ок. Бар си покриена со аспирин, мене лани ни тоа не ми дадоа за жал ...
Jas sum mnogu golem panicar Po priroda ne od Sega od sekogas... Hipohondrijata kaj mene e mnogu izrezena a deka ke odam na vtoro pa I na treto mislenje sekako ama Dali I togas ke bidam mirna Kako gledam deka se skrateni I panika me faka podobro da ne proveruvam barem ddimerot e super
мене после долго време конечно д димерите ми паднаа и во 34+4 ми се 1013 ама времињата ми се скратени и продолжувам сонпо еден клексан до крај