Значи ја намалиле цената на рефундирање. Мене за 100 клексани ми пуштиле 15 972 денари. Лани знам по 179ден беше. Фала ти миличка на одговорот
Не ми е стасано решението уште за да проверам колку рефунирале. Ќе почекам деновиве сигурно ќе стаса.
Инаку, да, намалени се цените. За Фраксипарини 50 % мене ми вратија, а порано повеќе беше, некаде околу 70 %. И на шалтер ми кажаа дека помалку рефундираат.
Мене воопшто ми немаат префрлено,ама мислам дека треба да рефундираат 70% од цената на лекот но не сум сигурна После колку време почнуваат со враќање на средствата
Гинекологот и трансфузиолог рекоа не сум з клексани, нормални биле вредностите. Прашв и друг гинеколог вика за клексани си... И сега сум збунета?? Некој друг со вакви резултати, прима клексани??
Вредностите не ти се толку големи, но едното време ти е скратено. Е сега мое мислење е да си го послушаш гинекологот што ти препишува клексани можеби гледа на ехо да е потежок проток на бебе од плацента итн итн не се само резултати од транафузија битни. Сепак клексанот не делува магично одма од нареден ден да има драстични резултати барем 20 дена најмалку последователно да се примаат. Затоа мој совет послушај го.
Здраво дали некоја членка го има образецот Барање за рефундација на клексани ако може да го прикачи да си спремам од дома да не го пополнувам во фзом? Или некоја што неодамна поднесувала документи ако може да ми потврди дали е овој двојазичниов или има само на македонски јазик?
Zdravo Kade gi buckate kleksanite 20+3 nedela sum I mi prepisaa kleksani poradi pokaceni ddimeri... Vo stomakot ne veruvam deka ke moze pa dodeka otidam kaj maticnata mi treba vas sovet.. jas samo Po tel ja iskontaktirav I mi kaza da pocnam da stavam pa vednas kupiv ama ne znam Kade da bockam
Јас се боцкав во рака ( под рамото). Имаш на јутуб видеа. Знам дека може и во нога (бутот). На стомак никогаш не се боцкав језиво ми беше мене.
Во рака ставај ги. Делот што го викаме свадбарки што се тресат таму ќе боцкаш. Кога маж не е дома јас го стискам местото на касата од врата и боцкам
Moze li nekoja clenka da mi objasni Dali cleksanot se stava vo kosina Ili pravo treba da e iglickata, I dokolku nekoj stava vo noga na koe mesto se aplicira
Еве на кои места може да ставаш клексани. Во стомак ги ставав под агол од 90 степени. Сега ги ставам во нога под агол од 45. Имаш видеа на YouTube разгледај.
A Dali ti pomodruva mestoto na apliciranje, jas ne znam Dali gresam Ili taka treba Sega koga se bocnav vo Rakata odma Kako malku da mi pomodre
На рацете ми се правеа а на нозете не толку. Не ја ставај иглата мн длабоко за да не ти се прават модринки.
Право ако ја ставиш како во упатството има модрици да си направиш и тоа убави Ставај ја под косина и нема да имаш ништо или можеби минимално ама нема да бидеш џигер направена.