Измасирај го од кога ќе се боцнеш и нема да имаш топче Некаде ќе ти се направат негде не. Ако ти е полесно во бут аплицирај ги барем ќе го штипнеш местото убаво.
Devojki Dali vi se pravat modeici pri bockanje kleksan? I Dali Ima nacin da se izbegnat modrinkite, jas sum lom uzasno mi pomodruvaat
Јас се боцкам на раката веќе месец дена, вакви модринки немам засега. Исто клексан. Да не ја вбризгувате течноста многу бргу?
Значи клексаните секогаш ке ги ставаш многу нежно и многу полека. И после тоа ке се масирате на местото неколку минути. Ке има пак модринка но многу помала од овие.
@deniz333 Спас за модринки за мене е ако боцкам ептен поткожно, без штипнување, шприцот легнат и игла на најмал агол. Кога боцкаш местото станува како боцнато од комарец. Ниту една модрица не ми се направи и во двете бремености, а боцкав до породување во двете раце. Двете раце ми се како да не сум боцкала.
Fala mnogu ! Ke probam I taka nekako I polesno mi ide bez stipkanje togas moze I sama, Sega mora nekoj da mi go drzi mestoto jas da bockam
Сама се боцкав цело време. Можеби малку ќе боли, ама брзо минува. Ни масирам ни ништо, само фластерче ставав после боцкање повеќе за да знам каде сум боцнала и утредента на истото место на другата рака да боцнам. Ред фати си на раката од горе надолу и кога ќе стигнеш веќе долу, горе се средило ако се направило грутче. Иглата на 25-30 степени да е.
Д-димери може да испиташ кога сакаш, мене матичен не ми дозволуваше да испитам дека се било во ред . Специјалист ми даде во 24 недела за да ми биде мирна душата. Скриен шеќер се испитува од 24-28 недела во бременост .
Девојки во нозе каде точно се боцка? Барам на нет нема инструкции, јас сум на фраксипарини. Во рацете сум со болни грутки цела..изгледа сопругов брзо ги става и веќе не сака од страв а во стомак веќе омодрувам по долго аплицирање. Плус има денови кога тешко можам да ја пробијам кожата ме боли, не влегува иглата и почнува да тече крв..