Здраво на сите сакав да прашам дали има друг начин да се закаже термин за трансфузиологија за д димери освен преку матичниот гинеколог? ми вика цело време дека нема термин а и да има требало да има наод за да ме прати.
Како што имам разбрано од феминките мислам може приоритетен упат за на трансфузиологија од гинеколог од ГАК ама така сепак ќе треба матичен гинеколог да те упати на гак. Дали општ лекар може не знам. Во секој случај мора да може приватно сама да си провериш ако матичниот не сака да ти даде упат, а не разбирам зошто не би сакал.
всљфа претпоставувам не сака дека ја водам бременоста на приватен а он само упати ми дава за крв и урина. Испитав еднаш приватно и едно од времињата беше подолго за 1 секунда сега сакав пак да испитам ама бар на некој од трошоциве да скратев
Jas ne zakazuvam termin.Si odam direkt.Me najavuvaat na salter so prethodniot izvestaj so sum bila.Taka mi kaza doktorkata.Da ne odam po upati tuku direkt kaj nea.I.epten mi e olesnuvanje
Треба да се боцкам 7 дена со клексани. Сега првпат се боцкав дома мм ме боцкаше ама сега како да ми трне раката незнам нормално ли е? Боцкаше под агол од 90 степени. Не ме одминаа тие фамозни клексани и мене. Среќа само 7и 3 во болница кога бев
Ladni oblogi ili acidi borici.Eh sea za 7kleksani i ti muabet ke prais.Jas osum meseci se bockav.Ponedelnik sum na kontrola, ako ripnale ke bockam pak
Prviot pat otidov po upat.Nemase termin.Prioriteten ne davase komp.Mene mi bese hitno pa maticniot gin i se javi na doktorkata,i otidov taka.Taa mi napisa iten
@karibian нема врска, нема некое основно правило треба на гладно или сл. бар мене никој не ми рекој до сега
Дали ви се случило после боцкање на клексан да ви се појави тврдо топче под кожата? Денес ми е поголемо и боли.
Не си боцнала убаво. Стави ладни облоги и ациди борици. Ми се случило и мене. Имав чувство како да сум се удрила, а не како да си боцкана. 1-2 дена и ќе мине.
Да не знаете на кој шалтер во социјално треба да ја однесам потврдата за клексаните за пари да ми вратат?
Рефундираат 70% од тие 256ден, сметаат по некоја замислена сума од 201ден Пари кога како, најмногу сум чекала 1месец, најмалку 10дена
Јас за пред-последното поднесено најмногу чекам. од 04.08 уште немет пари, а ново однесов минатата недела. Наводно се е во ред, одобрено е, а пари нема.