Taka e, moze I od lezenje da porasanat ama epten ako zalagnes... Jas sum so skrateni vreminja na hemostaza uste od pocetok od 7 nedela I toa bajgi skrateni na poveke doktori bev Poveke transfuziolozi konsultitav nikoj ne bese deka treba da primam terapija, Sega za ddimerite vednas mi vklucija terapija, ehoto fala na boga postojano e se vo red..
Здраво девојки, ме интересира за клексаните што ги примам ми дадоа само извештај од трансфузиолог и јас со тој ги земав од аптека. Е сеа прашањето ми е за рефундација дали ми треба и од матичен гинеколог рецепта? И дали можам сеа да поднесам за првите 25 што ми ги препишаа или треба да чекам до крај на бременост?
штом ти заврши извештајот од клексаните можеш да поднесеш. Ти треба копија од извештај од трасфузиолог, потврда за примени клексани за тој период(се зема од матичен општ или гинекологот), копија од трансакциска сметка, образец П2 го имаш и на нет да го испринташ и копија од фискалните што си ги купувала клексаните. Ова ти се сите документи.
Здраво мамички, вие што имат ќе искуство со испитување на д димери и хемостаза, кажете ми што точно прават, дали зимаат само крв или има некоја процедура друга? Ми дадоа да испитам, а сум 21+5, малце како да е рано за ова, не знам што индикација имаше за да ми дадат да ги испитам толку рано. Малце сум во паника..
Само крв 2 шишенца земаат. Резултати истиот ден. Обично овој период се дава да се испита чисто превентивно, доколку не пишува во извештај од гинеколог дека има лакуни или да касни со развој.
Ради лакуните си пратена за димери и хемостаза. Кога ќе ги добиеш резултатите ќе ти ја одредат терапијата, можеби ќе треба да примаш и клексан но пак треба да се видат времињата како се можеби и нема да има потреба
Здраво, знае ли некој да ги прочита резултативе? Додека чекам инфо од докторката.. Се работи за 21 недела.
ДДимерите за 21 недела ти се топ, но аптт ти е доста скратено. Консултирај трансфузиолог ако си во можност.
Димери добри али времињава мене не ми е свиѓаат активно парцијално требаминимум да е 27 тебе ти е 20, и протромбинско време е 9.8 граница тебе 9.9 ти е. Можно е да те стават на клексаи со оглед и на лакуните што ги имаш. Баш кажи што те советувале Јас на 17та недела 900 димери ми се и активно парцијално 24 ми и тоа со 1 клексан од самиот почеток и ќе си ги примам до крај.
На гинекологот му биле океј резултатите.. утре ќе барам мислење од друго место, некако и мене не ми се океј вредностите…
Трансфузиолог консултирај и некој од приватните болници што се по упатени за тоа ремедика, плодност, систина.
Женски,ве молам за мислење Правев испитување хемостаза и димери Матичната ми вика многу ниски д димерите,консултација со трансфузиолог,одма паника ме фати Инаку сум 6 недела
Супер ти се резултатите за таа недела. Со тек на време ќе се качуваат димерите, рано е уште. И мене резултатот ми беше таков.
Консултација со трансфузиолог димерите обично втор триместар треба да се до 1200 и активно парцијално ти е скратено на 23, примаш терапија?