Не штом си со 2 клексани. Ако си без терапија сигурно ќе ти дадеа но штом си покриена немаш гајле. Јас примам по 1 мене ми е 24 активно парцијално и 800 димери. Али ако си во можност да се консултираш ќе немаш штета друго е доктор кога ќе ти каже.
Ако ти требаат клексани да рефундираш и да посетиш трансфузиолог на државно подобро прави ги на државно зошто они ги гледаат тие резултати и на основа на тоа даваат дијагноза и ако земеш упат од општ матичен ти е 350 денари, а ако си бремена и земеш од гинеколог тогаш е бесплатно.
Devojki a dali e problem za refundacija, ako posle izvestajot nekolku dena sum kupila kleksan? Imav na lager pa si pocnav, izvestaj vo ponedelnik za 40 kleksani. A jas denes gi kupiv (petok).
Некогаш прават некогаш не.Ќе си ги поднесеш па колку рефундираат толку само да знаеш дека ако не ти стигнат пари за месец дена да си одиш зошто можат да ти остават документи и да не ти се јават и да ти кажат може ќе донесеш извештај за тие 4 дена после извештајот. Мене еднаш така ми направија, а предходно па ми ги рефундираа и ѕоа ги земав со последен датум од извештај сите 30. Зависно кој ќе ти се падне има некои го тупат некои не
Dali e ova se sto trebase? Jas ova pamtam -Izvestaj od transfuziolog -Kopija od transakciska -Fiskalni smetki i smetkopotvrdi -Izvestaj od ginekolog za primeni kleksani Podnesuvam za nanazad 2 meseca. Jas imam poveke izvestai od ginekolog od klinika. Mislite i so tie ke mi refundiraat? Od transfuziolog samo eden imam. Isto taka, dali mora izvestaj za primeni kleksani od maticen ginekolog, ili moze i od opst maticen? Ako nekoj znae bi bila blagodarna
Сега бараат копија од извештајот и копија од фискалните сметки. А потврда или матичен општ да ти даде или гинеколог
A ако извештајот од трансфузиолог ми е од денес 10.07 , а јас купам клексани во петок на 14.07 претпоставувам нема да ми прават проблем
Имам едно прашање на извештајот од транфузиолог ми пошува да се боцкам 60 дена , а клесани 40 ми има дадено . Е сега од кога ке ги примам овие 40 треба да идам на контрола за нов извештај или да поднесам за 40 клексани или да си докупам уште 20 па да поднесам ?
Да не ти пишува од 0.4 или тоа да не ти пишано од колку да ги примаш. Не е 70% за 30 дена враќаат 4700 така нешто беше.
Ce ispituvam d dimeri i hemostaza vo sreda, ne sum bremena, imav missed abortus, vo ponedelnik sum kaj jani pa rekov da ispitam za da vidi rezultati so kako, pijam apcina za alergija dali toa ima vrska nesto i dali treba gladen, zeden?
Mislam nema vrska gladen zeden , jas se okolu 14h termin imam, dva pati sum jadena do togas i za alergija isto pijam, pij si slobodno nemaat vrska so hemostaza i Ddimeri. Ako nemas napraveno mutacii za trombofilija i toa mozes. Moze Jani ke te prati. Jas na MANU pravev.