Претходно ми беа 1630 Д димерите, како се намалиле сега, да не е грешка нешто или може и тоа да се деси?
Јас кога лежев иако боцкав клексан ми беа качени, почнав по активно да се движам и се намалија. Можеби е до тоа.
Мене матичниот ми дава само упут да проверам и после го нема да ми каже дали се ок. Трансфузиолог не сум видела. Еве ги времињата.
Активно парцијално е само скратено. Разговарај со трансфузиолог да ти каже што понатака најубаво. Но доколку уредно е и ехото мислам дека нема да ти дадат ништо али сепак консултирај се.
Девојки бев на контрола 14та недела сум и примам по 1 фраксипарин од 0.4 Ок ли се ? времињава што значат вредностите надвор од рамки, (активно парцијално само) мада периодов сум залегната повеќе ради крварењето ама да не направи нешто проблем тоа
Примаш терапија покриена си, мене и двете бремености ми е скратено активно парцијално ама под терапија не е страшно и да е скратено
Ти благодарам не го знаев значењето на времињата а матичната ме исплаши да не крварам од многу терапија да сме прекинеле па затоа сакав да прашам додека чекам одговор
И кај мене беше скратено мн малку 10 мислам,се консултирав со 2ца трансфузиолози ми рекоа нема потреба од ништо. И со гинеколог ама пак тој се фокусираше на ддимерите кои беа 1130 и рече во ред е, и на ехо во ред. Не знам што да мислам пак дека е малку скратено а не примам ништо....
Zdravo Jas sum 34ta nedela i D dimerite mi se 6600 Se bockam so kleksani 2 pati dnevno 15 dena. Imal nekoja vakvo iskustvo? Pred 1 mesec mi bea 1800 i sega neznam zasto tolku mi se nakacija sto moze da bide pricinata ?
I pokraj toa sto bockate kleksani vi se zgolemuvaat ? Mozebi treba da proverite I vo druga laboratorija, mn e cudno sto I pokraj kleksanite I vo tolku kratko vreme imate epten enormni vrednosti
Do sega imam proveruvano 4pati D dimeri samo vo drzavna. Prviot pat mi bea 2800 i pocnav so kleksani. Od koga gi zavrsiv proveriv bea 3800 i posle nekolku dena pauza pak pocnav so kleksani. Posle taa terapija ispituvav i padnaa do 1800 i prekinav so kleksanite i sega doktorkata mi rece cisto da proveram bez terapija 1 mesec kako ke bidat i sto da vidam 6600 Povtorno sum so kleksanite uste nekoj den i pak ke ispitam. Mnogu mi e cudno kako moze volku da porasnat .
Dokolku nemate fizicka aktivnost mozno e taka da se zgolemat, kaj mene za 10 dena mi se za zgolemija za 3000 I pocnav so kleksani pak, ama jas skoro mesec dena sum vo miruvanje pa so toa povrzuvam deka zatoa tolku mi se zgolemija