Можеш и со упат од општ матичен само ќе ти земат 250 или 350 денари освен ако не си крводарител тогаш не плаќаш ништо.
Jas kolku sto znam trudnica ne plakja nisto. Znaci te prakja ginekologot naznacuva deka si trudnica i ne plakas nisto.
Da vo vtornikot bev, trudnica sum ne plativ nisto ako vi recat da platite kazete im go ova oti synlab za mene ne vidoja od pocetok ednas pa odposle izvini izvini.
Ако прочиташе подобро имам пишано општ матичен, а не матичен гинеколог. Матичен гинеколог не може да пише дека си трудница и дека те праќа. А муабетот погоре беше дали може општ матичен да даде упат на трудница да се испитува или мора само гинекологот.
Se izivnuvam sto ne sum videla deka opst maticen vi dal a ne maticen ginekolog,jas kollu sto znam maticniot ginekolog go dava toj upat za ispituvanje DD
Здраво дали картончето со крвна група од трансфузиологија, го признаваат во приватна болница доколку таму се пораѓаш?
Mislam deka da,bidejki jas se operirav vo privatna bolnica i me prasaa dali imam kartonce no bidejki jas nemav moraa tamu da mi napravat takvo ispituvanje.
Девојки поднесено за рефундација на клексан на 23.06 сеуште немаат вратено ништо, им пишав маил демек на рагледување било кај раководител, чудното е што пред тоа ми ги рефундираа за 20тина дена. Во скоро дали ви рефундирале?
Јас во јуни кога поднесов за 2 недели ми стигна исплата зошто на крај на месец поднесувам. Ако видиш пак нешто такво иди им таму еднаш мене ми држеа така документи лом ги направив зошто им реков дека оставаме број а они не ни се јавуваат ако има некој проблем и си свитка таа опашката и рече добро добро и рефундираа за неполна недела.
Ќе почекам до крај на недела ако не ми ги пуштат секако планирав да појдам и јас да се искарам. 2 месеци да чекаат на разгледување е невозможно , ги мрзи да работат тие што не се на одмор друго нема
Здраво денес добиен резултат и препишан Фраксапарин од 0.4 , но еве ми се појави кафен исцедок. Искуство ? Инаку со мутации сум
Жени тие што рефундирате клексани во барањето клексан е лек во примарна здраствена заштита или лек од болничка листа,не знам кое да го штиклирам а или б?
Они ќе си штиклираат јас така им ги оставам и кога ги прашав на шалтер рекоа ние тоа ќе го пополниме. Ако ти дале они од таму за пополнување образец од точка 1 до 4 сите ги заокружуваат. Тоа е на задната страна како текст.
Апдејт фондот немал пари за исплата на клексаните Бев вчера одобрено ми е барањето но мани немало. Викам а плата земавте таа ми вика да , си се изнасмеав и си излегов Македонија вечна
Како може да нема, а секој месец им се плаќа здравствено осигурање кај одат тие пари? Мизерија од држава битно на пратениците 78% да им се качат платите има државата пари, а за луѓе што раѓаат нов живот немаат пари.