За жал во право си, со овие пари колку толку покриваме бар дел од клексаните јас за 30 чекам и плус 60 сега треба да поднесам што не е баш мала сума. Читам дел жени немаат земено породилно а колку им значат и на нив тие пари на ова скапотијава. Ќе се молиме и губиме време по шалтери и ќе ни викаат нема пари за нешто што не следува.
Еве пример Јас немам породилно ни за јуни, и за фраксипарини... само за 1извештај 1300ден земав... а исто поднесени во јуни
Девојки, дали матичните гинеколози ви издаваат упати дирекно за во лабораторија на трансфузиологија и ако има некој да ми слика како изгледа тој упат да и кажам јас на мојата. Јас еднаш имам испитувано фактори на хемостаза со д-димери и матичната ми закажа термин кај доктор Анита Христова Димчева, па кога отидов кај неа, таа ми издаваше упат за во лабораторија ама тогаш не го сликав. Инаку ми искоментита др. Димчева зошто матичната не ми издала упат во лабораторија, дека нема потреба кај неа... матичната пак вели не можела таа дирекно за во лаб системот не и давал опција
Ne e tocno! Maticniot ginekolog dava direktno za na transfuziologija so naznaka deka se raboti za visoko rizicna bremenost, jas sekoj mesec odam da proveram ddimeri I hemostaza na toj nacin I nema nikakov problem @Maci321
Лаже, јас секој месец одам преку матичната само што за на гинекологија може месец дена унапред да се закаже али на трансфузија ако сакаш за месец дена од сега нема термини пуштаат за 2 недели само.
Она ти закажала за на трансфузиолог ти барај и за лабалаторија таму нема име на трансфузиолог туку само време имаш и ден.
Девојки некоја што и рефундираат за фраксипарин 0.4 да ми каже колку е износ или процент на рефундација? Ми стигнаа мене 2675мкд за 30 фраксипарини кои ги платив 6300. А горе некаде за клексан прочитав дека вратиле 4700мкд зар е толку разлика во цена ?
Евентуално да звониш во Фондот па да прашаш. Во Зегин ми кажаа така но јас сеуште не сум поднела за рефундација
30 клексани се 7470 денари рефундираат само 4470 денари. Значи дека рефундираат само 60% и на нив лупаат партиципација и го добиваш тој износ