Да, затоа и парите што ги рефундираат се различна сума. Иако пред 3-4 години за клексан враќаа 5500 сега имаат намалено.
Звонете или нека појде некој во фондот за да прашате Јас сум фармацевт и работам во аптека и знам дека и за фраксипарин и за клексан рефунфираат исто (70% од сумата што сте ја платиле во аптека),некоја грешка мора да е
Околу 1300ден за 10 (само незнам кој ми ги рефундирале дали од 0.4 дали од 0.6... бидејки решение немам ни добиено за да видам што рефундирале :/
Zdravo.Sakam da prasam dali moze dase podnese baranje za refundacija na kleksani so izvestaj od sistina so postapka invitro.Ili treba samo so izvestaj od transfuziolog od klinkia,ako nekoj znae dami pise
Дали се океј резултативе , боцкам Клексан по едно на ден од 0.4 . Одам кај Јани меѓутоа не можев да закажам да стигнам кај него па отидов кај некоја си Рака која беше многу дрска и безобразна не ми ни ги погледа резултатите само рече според мене не треба да се боцкаш па на своја рака си продолжив додека го најдам Јани .
Активно парцијално ти е скратено, немој да прекинеш со боцкање. И земи си упат за на гинекологија јас од таму земам извештај за клексани. Искрено мене ми беше 22 активно парцијално ако се скратеше на 21 веќе ќе боцкав по 2 клексана па сега ти размисли си.
Да да си се боцкам не престанувам ми даде и она извештај на мое барање да се боцкам уште еден месец додека го најдам Јани. А д димерите ми се океј ? За едно од времињата знам и минатиот пат кога испитував ми беше скратено Вие кај кој доктор одите ?
Јас одам кај кого стигнам на гинекологија за извештај, а ме води Гордана од Систина како каже она така. И со првото дека корона само првите 2 месеци бев кај Јани и Гордана до крај ме водеше. Која недела си иначе?
27 + 2 сум , па и јас се мислев да си закажам негде приватно а ваму да идам само за извештај , ептен ме нервираат што се препукаваат едни со други доктори
Дали може да се поднесе барање за рефундација на клексани на ул Македонија или мора кај Црвен крст во таа подружница?
Devojki 20 nedela sum se e vo granica osven aktivno parcijalno vreme sto e pod granica negde 22.9 niska granica e 27 , kleksani sekako primam poradi genetski mutacii , dali e nisko?
И мене ми е тоа скратено време , си примам клексани по 1 наа ден и редовни контроли кај трансфузиолог.