Имам закажано на трансфузиологија кај Кочо Димитровски. Др ми закажа сам за контрола. Дали ми треба упат од матичен ? Фала
На извештајот од трансфузиолог од 01.09 ми пишува да се боцкам еден месец , прашањето ми е за поднесување за рефундација се мисли на од 01.09 до 30.09 или од 01.09 до 01.10 ?
Na izvestajot obicno pisuva kolku kleksani ti se prepisani Dali 20,30... ke si racunas od denot na izvestajot odnosno 01.09 30 dena koga ti pagaat, Ako na toa mislis Ako mislis koga se podnesuva za refundacija na kleksanite za toa so vreme ne si vrzana mozes I vo noemvri da gi posneses.
Na 20.09 trebalo da zemes Nov izvestajot Ako seuste koristis kleksani za da moze da refundiras @Maja1986.
Да требало , ама таа дрската и никаквата докторка ми рече ќе ти препишам за 1 месец и све мислев 30 се препишани не ни го погледнав извештајот
Da ili kaj ginekolog na gak neka ti pise izvestaj primeni 10 kleksani od na primer 10.09 do 20 .09 zavisi za koj datum ti fali
Уште ова да прашам ,не можам да ги склопам фискалниве пошто не ги купив наеднаш него посебно по неколку. Вкупно имам 28 , дали ако им ги однесам сите фискални они ќе си ги одбијат тие 8 и ќе ми ги признаат тие 20 ?
Нагласи им дека само 20 да ти рефундираат да не ти ги држат документите за џабе зошто ем нема да ти се јават ем кога ќе отидеш таму после одреден период ќе ти кажат можеби ќе донесеш извештај и за останатите. Јас го имам јадено тој стап затоа и ти кажувам нагласи им на тие на шалтер.
Zdravo.. sakam da prasam vo vrska so refundscija na kleksanive, izvestajot mi e na 19.09 a jas gi kupiv site 30 na 20.09 dali ke pravat problem za refundiranje ? I dali znaete kolku vreme se ceka?