Zdravo , pred 10 dena aktivno parcijalno mi bese 22.9 sega e 21.1 , primam eden kleksan 0.4 radi mutiran gen , ste imale li vakov slucaj
Здраво, кога се поднесува за рефундација на клексани, од кога ќе се завршат? И што е потребно да се достави?
Да, одпосле истек на периодот од извештај. Барање за рефундација, документ за трансакциска од банка, оригинал сметкопотврда со сметка плус копии од истите, извештај од гинекологија за примање терапија плус потврда од доктор дека си примила клексано во тој период
Дали издава извештај за клексани трансфузиолог заради рефундирање или треба извештајот од гинекологот во ГАК за клексани. Слушнав дека трансфузиолозите не издавале извештаи за клексани. И дали треба да барам и чекам термин за трансфузиологија или за ГАК, дали се чека многу зошто ми требаат клексаните, дали има приоритетен
Јас земам од ГАК извештај имаат термини оди кај матичен да ти закаже во 36ка амбуланта. Прво одам на трансфузија за димери и хемостаза па нареден ден до резултат на ГАК така и си закажувам од месец за месец.
Во петок имам термин за д димери. Прв пат идат на државно. Дали може поточно да ми објасните каде се наоѓа ,да не лутам?
Од главниот влез кога ќе влезеш идеш само право од лево ќе ти дојде ургентен, а од десно е радиологија и тука имаш како раскрсница и ти продолжуваш право првата градба од десна страна ти е трансфузиологија и хематологија.
Здраво, денес испитував Димери и фактори на хемостаза, иначе сум 27+3 бремена и ова се резултатите. Гледам дека аРТТ е доста намалено, но гинекологот ми вика дека Д-р Јани и кажал затоа што ддимерите ми биле ок да не сум примала никаква терапија сега (она ваљда се има конуслтирано со него) е сега што мислите дали да одам на второ мислење негде ? Малце ме загрижува се ова ... да не му влијае на плодот? Гледам од порано коментари дека примале за намалено време клексани и аспирин
Здраво, дали некоја била со сличен резултат и дали примала терапија. 21+5 недела, ддимери 2040, аптт 25.5 скратено. Др. Димчев ми кажа немало потреба за грижа, не биле толку високи и на ехо немало индикација за терапија. Јас сум во мисла дали да се консултирам и со трансфузиолог.
Втор до 1200 ама некогаш и повеќе ги толерираат зошто веќе на ехо се гледаат протоците и бебето како напредува. Еве јас со првото секогаш ми беа во горна граница како привршуваше секој триместар ама бебето напредуваше прво за една недела плус после тоа за 2 недели. А сега одговара точно за неделите, а димерите ми се 900 во 32ра недела со клексан од 0.4 постелката е добра ама се загледуваше за протоците и сега ќе го мери повторно за 2 недели ако не качува убаво на килажа со 2 ќе се боцкам. Повеќе фактори се веќе во поодминати недели