Женски, кога носите документи, на рецептата каде што се потписите од гинеколог, кај секој потпис треба печат или доволно е еден печат? Месечно ми препишуваат по 35 клексани и на рецептата нема место за 35 печати @eli25 а на трансфузиологија како ти закажаа последниот пат? Мене сега ми закажаа за нареден месец, ќе бидам 34+ недела, и после тоа како закажуваат знаеш? Во Ремедика те буцкаа после пораѓај? И после пораѓај се оди пак кај трансфузиолог? Леле милион прашања ти поставив, извини
Kaj mene na sekoja data ima potpis isto i pecat. Ponedelnikot so bev na bockanje rezultatite nesto ne bile ok,potocno aparatot.Pa denes bev pak.Mm sega go zema rezultatot.D dimeri 4260.Kako nikogas do sega visoki.Cekam dr da vidam sega so ke kaze
@stevemila кај мене во почетокот од 5000 до 4000 беа. Ќе реагира докторката, имаш месец дена до царскиот. Ако сакаш да си помогнеш во мегувреме, пиј протеински шејк. Одличен е за д димерите Наместо да земаш сусурутка дека не е така вкусна, можеш шејк од дуканите за фитнес исхрана, има по 50-60 денари, чоколадни, со јагода, барем нешто ќе придонесеш за да паднат.
Ова со шејков некој доктор/специјалист ти го има кажано или?? Прв пат слушам/читам дека било што има влијание врз димерите, кој знае колку специјалисти сум прашала и сум читала свашта по нет, во сите пишува дека помага само терапија, како нешто што го посочуваат плус е конзумирање на многу, многу вода, посебен начин на исхрана во време на бременост за да не се добива многу на килажа и 1-2ч пешачење во текот на денот..
@emkaemka кога барав совети за покачените д-димери некои феминки ми кажаа за сурутката. Ама дека не ми беше многу вкусно и го повраќав, барав алтернативни начини за консумирање на додатни протеини. Земав шејков и видов дека една од основните состојки им е сурутка. И навистина, можеби беше случајност, ама кога и да пиев шејк пред мерење крв, крвата слика добиваше позитивен напредок. Мислам дека не може да се остави само на исхрана ама може да потпомогне.
Има сурутка на виталија. Може да се стави во смути и така да се пие. Не е штетна а убаво е протеини да се внесуваат. За поврзаност со димерите не знам
Jas ja imam.Ja piev dur traese procesot so ivf.Gadna e.Jas ja stavav vo smuti ili sokovi za da ne ja osekam mnogu
Jas pak ke se druzam so kleksanot.Od utre zdravje.Dr kaza nema prostor za panika i voopsto da ne se plasam.Jas sum veke pred porogaj.Malata mi e ponapredna za nedela dve,obicno vika zaostanuvaat bebinjata so rastot malku ako ima problem.Kaj mene e obratno.Celo vreme si bea ok,se bockav.Eve dve nedeli prestanav i odma skoknaa.Toa e,na kraj sum.Ke izdrzam uste malku.Rece da setam slobodno 35 nedela i da se porodam ok ke bide.Ama ne,ke odmaram da si vlezam vo 9ti i da si se porodam vo Str.Da ne me setaat u Sk ko fudbalska topka
@stevemila доплер на папочна прави редовно, ако и не ти прават! И движи се, мораш, залежаност и високи димери не се другачки, мора крвта да ти циркулира..
Оф бе мила, ајде ќе издржиме до крај, мајки лавици сме ние Прашај си трансфузиолог/гинеколог за клексаните, што ако дојде до пораѓај нели најчесто ден пред тоа ги прекинуваат. Ќе издржите уште некое време
Докторката што ме водеше ми рече кога ќе ги прекинсм следен ден да појдам натрансфузија да и се јавам за да не чекам. И се јавив одма влегов и ксжа на сестрата дека сум со мало бебче и одма да ми даде пресметка,па ме боцнаа . Во Ремедика ме боцкаа 5 дена, 5 дена дома и толку . После пораѓај мора контрола да се види статус.
Jas vcera gi kupiv kleksanite.Imam pisano da gi primam po 2pati.Arno ama ovde na patoloska ne mi dozvolija denes.Deka so bolki.Dr vika ne odi kleksan so poroduvanje.Ako pominat bolkite ke gi primas.Ke prasam utre pak dr na vizita.Gabe tolku pari aknav
На клиника мора со термин или може и со приоритетен да се иде ај искусните објаснете ми. Ќе одам прв пат. Дали треба да бидам гладна за да ми ги испитаат и за колку време даваат резултати?
Kolku vreme posle carski bockavte kleksan?Mene posle poragaj d dimerite si se namalija.Treba ponedelnik zdravje da odam da gi proveram pak.