Jас се боцкам сама во стомак. 4 прста од папок оддалечено се аплицира клексанот право. Мене така ми покажаа и така ги ставам.
До 5ти месец во стомак после тоа во ракА. И во стомак и во рака само го штипам местото и боцкам право само така не ми се прават модрици и не ме боли.
Јас сум 33 недела, а неможам сама во рака да се боцнам па ми спомнаа дека може и во нога ама незнам дали се практикува во бременост.
На сликата се прикажани сите регии каде што можеш да се боцкаш со клексани. Јас на бут се боцкам ама многу модреам
Здраво дали на некој му се има случено после породување во средата идпитав д димери 820 бо една лабараторија, а во четвртокот 1300 во друга лабораторија?
Затоа се прави 2 пати во иста за да се види разликата вака ти се нерелевантни резултатите. Имаат големи разлики.
Jas ispitav posledno koga pravev 1 skrining. A veke sum 23 dosea maticnata ne mi dala upat, planiram jas da i recam sledna kontrola.
Здраво девојки ми треба мала помош Земав извештај за клексани еден ден пред истек на стариот значи на 19.09 ми дадоа за нови клексани и тие ги купив наредниот дена на 20.09 (а стариот извештај ми важеше до 20.09, до тогаш бев покриена со клексани). Е сега матичната ми напиша на потврдата дека сум ги примала од 21.09 до 20.10. Дали ќе прават проблем вака за рефундација?
На секои 50 дена правам хемостаза и ддимери, со резултатот идам кај трансфузиолог и ми одредува дали и колку клексани ке примам и колку дена.
Zdravo primam kleksani ednas na den 0.4mg radi genetski mutacii , megjuta d dimerite mi se dobri 25 nedela 520 , aktivnoto parcijalno e skrateno na 20.9 iskustvo nekoja i soveti dali pravi problem i e mn skrateno , ponedelnik sum kaj dr jani