Преку пријатели за жал еве и јас не сум од Скопје 3 саати пат имам до таму и досега кај две различни лекарки бев на трансфузија ама конечно успеав до Јани да дојдам утре да се видам со него.
Итен упат за амбуланта да земиш треба. Кога ќе одиш таму на шалтер да де помолиш со вработените за да те стават пред амбуланта 1 или бр 2 за преглед кај докторите што се тој ден во амбуланта па да застаниш и да чекаш на ред како што влегуваат пациентите. Ако си трудница и замолиш на овие што чекаат и имаш среќа можеби ќе ти пуштат пред нив. Јас пред 3 недели чекав стоејќи 3 саата и мисе слоши таму никој не ми помогна а трудница и од друг град патував сабајлето.
32 недела сум се боцкам со клексани по еднаш на ден и ги проверувам димерите на секои две недели. Пред две недели ми беа 3723 а денес 5571. Дали некоја имала слично искуство? Уринокултура и брисеви чисти.
Мајки јас во првата бременост примав 37 клексани од седмиот месец заради високи д димери и скратено време Сега сум пак бремена, 4+6 и сe јавив на матична гин рече дојди за 2 недели од позитивен тест и толку, ниту ми спомна во меѓувреме дали да проверам тоа или крвна слика, ништо. На своја рака пијам магнезиум и б6 во едно што се, фолна од 0.4 алкалоид и понекогаш б12, д вит, цинк тоа ретко, оние суплименти што е се во едно ми забрани ендокринологот заради јодот во нив инаку сум хипо хаши А во прва бременост си пиев pregnacare
Jas sum 21va nedela. Maticnata ne me prakja da ispitam d-dimeri mi vika nema indikacija za proverka dali mora da de proveruvaat i kakvi se tie indikacii?
Дали може порано ако ги завршиш клексаните да ги поднесеш документите во фонд за рефундација? Пред нова година и реков на гинекологија на докторката да ми пише извештај за 14 клексани ама таа ми пишала 30. Јас зедов 14 се боцкав по 1 на ден и испитав после димери па бидејќи ми се зголемија докторката што ми ја води бременоста ми рече да се боцкам по два пати на ден. Јас со истиот извештај зедов уште 16 клексани и тие ми се за 8 дена па дали може кога ќе ги завршам да поднесам барање или мора да чекам 30 дена од извештајот?
Јас имав високи д-димери и кратки времиња во прва бременост во 7миот месец Сега сум 5 недели втора бременост од кој пред имав спонтан Дали ќе морам сега да испитам на своја рака Или кога ќе бидам 7 недели за прв преглед на гинеколог тој ден да ја прашам Таа ми рече после 2 недели од позитивен тест да дојдам за ехо
Јас во првата бременост имав покачени димери и од 7 месец до крај се боцкав 70клексани, па во вторава бременост секое тромесечие на своја рака си испитував и од 24/25 недела почнав пак со клексани
Јас мислам дека ќе ти каже кога има потреба, тие гледаат по неделите и величината на детето дали се совпаѓа, мене во 7 месец ме прати да проверам, ама напомни и ти сама ако мислиш или провери си да ти е мирна душа
Velicinata si odgovara spored nedelata, ja prasav maticnata na d-dimeri i hemostaza mi kaza sum benala indikacii. Da si pojdam na privatno togas
И мојата досега ме нема пратено, од инфективно ме пратија оти заглавив со кашлица. 920 ми се, а 4 месец сум. Не знам многу ли е... Ќе треба ли пак да си барам да ги испитам? И кога?
Женски дали е овој образецот што се поднесува со другите документи за рефундирање? Знам дека има и на шалтер,ама сакам спремна да отидам само да ги оставам.