Жени поздрав Дали некоја од вас скоро била во 8ми септември за испитување на хемостаза и д димери? Упатот ми е за трансфузиона медицина… паника ме фаќа да не е гужва, оти сум со скратен цервикс, на бед рест сум, не смеам да излегувам
Ne sum bila, ama i da ima ke mu kazis kako ti e rabotata pa smetam sekoj sovesen graganin bi te pustil preku red.
Zdravo na site, soprugata e bremena i ima mnogu visoki D-Dimeri (napravivme analiza na svoja raka zosto ginekologot ni rece deka nema potreba od toa). Na pocetokot i bea 13000 pa ni prepisaa Kleksani. Od togas stavame pos 60mg 2 pati na den. Pravi pregledi na sekoja nedela ama poveke od 7000 ne se simnati a ponekogas se kacuvaat pak do 9000 kako sto e sega. Napravivme dopler i protokot e dobar, bebeto e dobro i se razviva ama ova so D-dimerite e zagrizuvacki. Dali nekoj imal slicen slucaj i ako imal kako se resilo ova. Inace soprugata e vo 32ra nedela i so ova se maltretirame veke 2 meseci Fala
Како се времињата? Тие се побитни, д-димери инаку се покачуваат во бременост Мене ми беа во 7от месец 7500 и заради скратено време примав по 1 клексан на ден
Супер и се времињата не треба поголема доза да прима. Димерите во бременост и повеќе да бидат се толерираат се додека бебето расте соодветно и не застанува во развој си одговара за неделата, протокот на ехо е добар. Уште малце ќе издржите до тука сте дотуркале али за наредна бременост или здравје кога ќе се пороси нека си направи генетски испитувања за тромбофилија и со време да почне терапија. Чисто за инфо да знаеш дека клексаните делуваат после најмалку 20 дена последователно ако се користат. Се надевам ви препишале и калциум да прима на толкава доза клексани...
Ги земав резултатите од д димери и хемостаза. Јас сум тапа џонсон и не разбирам. Инаку сум 30+6, бед рест 9та недела веќе ради скратен цервикс. Како ви изгледаат?
Скратено активно и протромбиско време има пишано дека треба да примаш клексани од 0.40 но да види гинеколог и да процени дали треба да примаш вајда по ехото со протоци и сл.
Да еве сега се слушнав, ќе земам за малце да ми се помогне бидејќи многу лежам, а протоците беа добри. Во понеделник пак ќе провериме како се за секој случај. Фала ти многу
Девојки до која недела се боцкавте во стомак со клексан? Приметувам често после боцкање на стомак имам крв на местото на боцкање. Претходно не се случуваше, а истата регија ја користам на стомакот
Јас сум 14+3 и цело време сум со боцкање во стомак сеуште на контрола сум на 29ти па ќе видам д-р.Јани што ќе ми каже. Иначе еден ден сум лева еден десна страна и гледам секое боцкање да не е во исто место на страната кај што боцкам или погодуваш капилар или боцкаш цело време во исто место и затоа така ти се прави. Јас предпоставувам дека од контрола ќе ми рече рака или нога зашто меше е веќе потврдо неможе убаво да се собере мевце со рака за да се боцне
Мене ми е језиво во стомак да се боцкам Па се боцкам во рака еднаш лева еднаш десна.. Исто ми се прават модрици па следно боцкање одам на место каде немам модринка.
Јас сум 33 недела па уште се боцкам во стомак и до пораѓај ќе се боцкам , така се боцкав и со првото само таму ми е најмалку болно.
Да. Само потврдата ќе ти ја напишат од датумот од кога си ги купила и до кога си аплицирала клексан. Јас така ги земав со неколку дена покасно од извештајот.
Ako moze info za potvrdava vo fond ja pisuvaat so datum od do neli samo izvstaj se podnesuva i smetki so smetkopotvrda?