Дека има индикација за клексан. Премногу е скратено. И копија од трансакција и копија од сметкопотврдите и оргиналите,образецот и копија од извештајот
Девојки, на бед рест сум од 21ва недела, сега сум 31+5 и погоре го пуштив извештајот од трансфузиологот. Нема некое големо згрутчување, но во договор со гинеколог имам препорака за земање клексани 40 мг за две седмици. Ми земаа крв на 17.01 и тој датум стои во извештајот. Јас го земав на 18ти сабајлето. Почнав да се боцкам од 19ти. Ми рекоа да одам да проверам повторно пред истекот на 14те денови за да се види дали има потреба за понатаму. На 30ти (вторник) се навршуваат тие 14 дена. Тоа значи дека јас треба најдоцна до 29ти да одам да проверам, па од тука да почне новиот извештај? Секако ако треба да продолжам да се боцкам. Не сакам за згрешам со деновите за рефундација
Тебе извештајот ти важи од 17ти што значи тоа ти е прв ден последен ти е 30ти. На 31ви треба да одиш на боцкање или 30ти и мислење да ти дадат. Ако ти се поклопуваат извештаите. Само потврдата ќе ти важи од 18ти зошто од тогаш си ги купила. Не е битно од кпга ги аплицираш битно е од кога се купени.
Значи еден клексан нема да ми вратат хихи. Фала ти многу. Дали освен сметките, сметко потврдите, извештаите и образецот од фондот треба и нешто друго да се поднесе?
Izvini sto te zamaram pak dali treba nekakva potvrda za primeni kleksani od kaj maticnata sekako site doma se bockaat a ne vo ambulanta?treba cel mesec da gi primam da ne utnam so dokumentive
Кога ќе ги примиш сите клексани со извештајот од трансфузиолог одиш кај мат.гинеколог и ти дава потврда за тоа дека си користела клексани од тој до тој датум
Утре сабајле околу 10ч треба да го примам последниот клексан, па дали да почекам до сабота за да проверам д димери или да одам утре пред или после боцкањето што мислите?
Мајки како закажувате кај Јани Јас барав за кај него ама го немаше на термини ме закажаа кај друга имам термин
Дали за д димери, хемостаза, антитела и мутации треба да сум гладна за вадење крв? Инаку сум со терапија на штитна И дали тоа оди брзо или долго се вади крв, ми се лоши
Здраво дами, дали за рефундирање на клексани извештајот од специјалист сте носеле и од гинеколог ама од секундарно здравство, односно од Болница. Не сум ос Ск, имам извештај од конзилијарното од гинеколог од болница со препорака за клексани. До сега имам носено од трансфузиолог па дали и ова ке ми го уважат. И дали носите од месец за месец или може и да собирам за два месеци фискални па наеднаш да однесам? Фала однапред
За првото прашање незнам за сигорно ама предпоставувам дека конзелијарното исто е од специјалисти гинеколози, ама дали е само препорака или дадено како терапија со назначен број на клексани? Инаку не мора да носиш месец за месец може и неколку месеци заедно, не е никаков проблем.