Имам специјалистички извештај, каде како упатство за понатамошно лекување стои уште 30 дена терапија со Клексани.
Dali na nekoja so slicen rezultat na skrateni vreminja i prepisale terapija? vtor trimestar sum, ddmeri vo normala
Не се скратени за да се алармира за терапија, но на ехо ќе види гинеколог како напредува бебе,протокот на папочна врвца и постелката.
За тие што не можете да дојдете до специјалист, во осми септември има трансфузиолог и дава извештаи. Чисто да знаете да не одите до ГАК, знам дека е комплицирано. Денес бев јас за контрола, на 17ти ми беа препорачани клексани за 2 недели. Прва ме пуштија, ме боцнаа и резултати утре сабајле со извештај да видам дали ќе продолжам.
Dali vo 8mi septemvri ispituvase dimeri i dali so reziltatot davaat izvestaj?jas na transfuziologija na gak odam zasto nemozam do transfuziolog da dojdam ako ne sledno vo 8mi da si napravam kontrola
Д димери и хемостаза и има извештај од трансфузиолог. Од кај матичната ми рекоа дека тоа си е официјален извештај- пошо и јас не бев сигурна дали е. Докторот си е потпишан со печат и со дијагноза и препорачана терапија. На шалтер денес истото ми го кажаа: резултат и извештај утре од сабајле
Да знам, сакав да споделам ради тоа што и јас лежам и не смеам да се движам наваму натаму, па може ќе помогне на некој оваа информација. Сѐ уште не сум барала рефундација, но од кај матичната ми рекоа дека си било тоа извештај и дека ќе важело пошо има дијагноза и колку треба да се боцкаш
Да ме посоветувате што е подобро? Фраксипарин или клексан? И двете ми се предложени во извештајот од трансфузиологот. Иначе имам незначитела хиперкоагулабилност и предлог да се боцкам 50 денови, до крајот на бременоста
До сега ако се имаш бошкано продолжи со истото не манувај. Иначе јас кога би бирала од тие две секогаш сум за клексан
Тоа треба трансфузиолог да ти препише едните се на база на вода другите маслени. Зависно од мутациите треба да препишат што да примаш.
7 недела бев кога правев д димери и ми се 6000 д димерите Ова ме исплаши да немам некоја малигна болест Не е нормална бројката Кога бев небремена баш сакав да видам какви се беше под 300 ама ова е хорор Дали некоја имала вакви резултати на првите недели Инаку сум мн слаба, и немам проблем со вените
Испитувања за тромбофилија направи. Бременоста сама по себе е тромботична така да очекувано е димерите да растат, но твоево е премногу дали направи хемостаза?