Во 16та недела каде ги боцкате клексаните? Јас во стомак, сега бев на преглед докторката ми рече да не се боцкам во стомак ке сум си напраела хематом. Сега пробав во колк па поголема болка до сега немам осетено во рака нема да можам оти сама се боцкам. На јутуб гледав видеа и во спојлери се боцкаат ама незнам дали смееме.
Боцкај се зошто за некое време ќе се влошат резултатите ама ако примаш терапија нема да имаш гајле. И јас кога останав бремена супер резултати ама после 5ти месец веќе ужас беа. Јас бев со мисед цело време во рана недела.
Здраво Да ве прашам после трансфер бета 0 а димери 2000 терапијата ја прекинав дали да се боцкам уште со клексани или ќе се намалат сами Докторот не ми се јавува да прашам
Zdravo majki dali znaete za kleksanite za refundacija stignuva resenie ,a dali i za inekcijata za rh negativ isto treba resenie da stigne?bidejki samo za kleksanite mi stigna
Пред 3 години само пари ми стигнаа, без решение. Сега треба да поднесувам јас за второво. Кажи ми дали извештајот од Трансфузиолија го бараат оригинал? Го имам на Вибер нема ни печат и потпис, само електорнски факсимил. Дали така го прифаќаат дали знаеш?
Луѓе некоја да има од Штип да ми каже кој трансфузиолог и дава извештај за клексани,за да можам да рефундирам? Фала.
Имам неколку прашања во врска со резултатите на времињата и д димерите Пред да почнам со клексаните времињата ми беа добри ама д димерите високи Е сега после 30 примени клексани, времињата полоши а д димерите пониски Дали тоа значи дека не ги аплицирам добро или треба време незнам, и некако ми е страв во стомак да не може подалеку да оди инаку сум доста слаба и немам баш сало во стомакот 12+2
Мене ме интересираат неколку прашања: 1. Извештајот од трансф. го земав на 28.02 за 30 клексани 0.2, клексаните ги купив на 29.02.. кога треба да поднесам барање за рефундација? 2. Дали при поднесување за рефунд, можам да ја поднесам жиро сметката на сопругот?
Во темава прочитав дека некоја членка пишала дека клексаните требало 20 дена по ред да се аплицираат за да почне да има ефект. Јас сум исто коски и кожа и мене др од трансфузиологија ми рече да не се боцкам право како што пишува на упатството туку да го држам шприцот како молив и накосо да боцкам поткожно, кога ќе се направи балонче да не го пипам или тријам. Еве и на форумов истото го најдов само поубаво објаснето.
Ako ne sum greshka imam citano deka upatot go prifakale i so pecat i potpis od ginekolog. Neka me popravi nekoj ako gresham
Идни мајки, ми останаа 34 неискористени Клекасни 0.4 со рок до 09/25. Ако на некоја ви треба пишете ми да се договориме за цена