Тој е образецот. Колона Б, точки 1,3,4,5 се поднесуваат: извештај од специјалист со наведен број на клексани, потврда (може од матичен) дека се примени, фискална со сметкопотврда (оригинал и копија) и трансакциска сметка.
Za izvestaj od specijalist moze toa sto mi go dadoa od klinika deka treba da primam terapija? Ili treba poseben list da e?
Дали знаете дали во приватните лаборатории испитуваат Анти Фактор Xa? Гледав на нет не најдов инфо, чудно ми е да се испитува само на државна.
За ниво на хепарин во крвта. Се боцкам со фраксипарин и на две недели треба го испитувам и овој фактор заедно со ддимери и времињата.
Здраво Сега се боцнав клексан во стомак и ми истече крв колку големи 2 точки кога ја извадив иглата, се исплашив да не е нешто опасно или некое внатрешно крварење, а инаку углата не влезе цела туку до пола нешто како да кочеше внатре и си ја испуштив течноста Дали на вас ви се случило вака тие што боцкате?
Може некој хематом си погодила од претходно што си се боцкала. Ништо страшно, во првата бременост стално ги гаѓав, зашто до крај немаше небоцнато место на рацете.
Vie sto se primale kleksani poradi visoki ddmeri dali otkako vi se vratile vo normala vi ja prekinale terapijata ili ste prodolzile do kraj da primate?
Гинеколог неможе да дава упат со термин за кај доктор на трансфузиологија само приоритетен за проверка на хемостаза, крвна група .. барај упат од општ јас секој месец од таму зимам
Јас не сум слушнала до сега на некој да му се вратат во нормала и да не растат пак откако ќе ги прекине. За бременост зборам. Јас ги паузирав 10 дена претходната бременост да видат дали ќе се качуваат без терапија, многу пораснаа. Е до душа сега тестирав мутации, искочи дека имам, не би знаела како е без муатации ама повеќето мислам дека ако се почнати, не се прекинуваат.
Fala ti za odgovorot, jas sum kraj na 30ta nedela a kleksani se primale do 36ta nedela mi rece maticnata. Od gak vo izvestajot mi pisale 14 dena kleksani pa kontrola. Sepak ako rastat i treba da gi primam do 36ta nedela barem da pisele vo izvestajot. Sega treba da gi ispitam pak pa da cekam vo 36ka laboratorija za da mi gi prepisat pak. I zosto mi baraat rezultati od hemostaza od ddmeri posle primeni 14 kleksani?
Jas zemam od ginekolog, nemalo problem do sega. Zemam za dimeri i hemostaza i vednaš si baram upat za transfuziolog prv termin koga ima.
Jas isklučuvo od ginekolog si zimam za transfutiolog, baška za dimeri i hemostaza, nego baš za pregled kaj doktor. Nemalo problem do sega
Па да бидат како се движат резултатите со терапија. Зошто до 36та недела? Мене 3 дена пред пораѓај ми ги прекинаа на ГАК.