Neznam zosto do 36ta taka mi spomna maticnata..site razlicno kazuvaat. Ajde ke napravam ponedelnik ddmeri i hemostaza da vidime rezultati posto zavrsiv so 14dena kleksani. Pa ako treba da primam pak se nadevam ke mi prepisat poveke za da ne odam pak za 2 nedeli. Mnogu izleguvanja od rabota i mnogu kontroli mi se fakjaat i nemoze brzo da se zavrsi...sekako satipol, dva mora da sum izlezena
Да да. Јас така со првото, на 2 недели ми ги пишуваа, па кога им кажав одма ми ставаа по 30 во извештај без проблем.
A povrat da sredstva pravese koga ke zavrsese so bockanje tie 14 dena, 30 zavisi kolku bile.. ili na kraj od bremenost? I dali ke e problem ako imam prekin so terapijata? Dali baraat kontinuirana terapija za povrat na sredstva?
Posle primanjeto na kleksanite moze da si odneses dokumenti vo fond za refundiranje samo treba i potvrda od maticen ginekolog od koj do koj datum sprema fiskalnata smetka ti se primeni
Не пратат до толку, не мора да е контиунирана терапија. Рефундација правев сппред изврштај, ако има 30 на извештај, 30 рефундирав, ако има 15, 15.
Samo da vi kazam deka kleksani ima vo apteka Subra во East gate. Barav nasekade, vo eurofarm-nema, viola-nema, zegin mi kazaa imale samo vo east gate i cair koga otidov vo east gate imase samo 6....neznam zosto stanuvaat deficitarni
Malce dve vreminja ti se skrateni i ddmerite povisoki, do kaj 1500 e nekoja granica za vtor trimester. Spored mene ili bi ti vklucile 14 dena kleksani ili bi ti kazale da proveris pak za dve nedeli. Zavisi kaj koj doktor ke odis, ova za ddmerive site razlicno kazuvaat maticni, transfuziolozi, doktori od gak.
Се боцкал ли некој со овие? Во зегин ми ги кажаа како замена за Клексан ист состав биле само што се холандски. И дали проаѓаат овие во ФОНД за рефундација. Инаку поевтини се од Клексан, 215 ден
Realno bi trebalo da pomine na generičkoto ime, bez razlika koj e proizvoditel, tamu na izveštaite stoi enoxaparin, ama koj gi znae lopurdi...
Мене прошла бременост не ми рефундираа 21 фрахипарин, зашто на извештајот пишуваше клексан. Ѓубриња се, за се' се фаќаат да не вратат пари. Најјако дека беше во ковид и клексан немаше нигде за жива глава освен на Пластичарска на црно.
Дали некој до сега користел 0,4 клексан со бела фолија? До сега само сум купувала со жолта, па ми дојде чудно.
Од 7ма недела сум на клексан, овие се најнови резултати Сега сум 16+2 Трансфузиологот ме остави 15 дена без клексан рече дека резултатите се добри Иману имам и мутации само рече метил фолат 1000 Гинек. Вика дека лакуни нема за сега, по неа треба да примам дека сум почната со близначка ама едниот плод беше празен од почеток Страв ми е да не биде нешто за овие 15 дена на плодот Што мислите на резултати
Да се самоцитирам, ја прашав докторката на ГАК, прв пат во живот ги слуша инјекцииве. Зегин ги нудат како регулар замена на клексан, она не ги препорачува. Според нејзе единствена замена за клексан е фраксипарин
На кој број или маил одговараат од фонд? За 4 клексани ми немаат рефундирано средства а ги однесе мм заедно со други 7 што ми беа на друг извештај, за тие 7 ми исплатија, а за 4 не.