Јас не проверував после пораѓај со првото. Царски сум породена, 2 недели после тоа примав клексани, како и после секоја операција и тоа беше тоа. Докторката ми кажа нема потреба од проверување, се стабилизираат по одредено време. Од чиста радозналост испитав 3 месеци после пораѓај, нормални беа.
Некоја што скоро рефундираше за клексани Дали може со копии од извештаи и сметкопотврди или мора се оргинал?
Дај ги оригоналите, после ти ги враќаат и задржуваат копија од нив т.е носи и копија од извештајот. Фискалните и сметкопотврдите исто копија и оригинал ќе дадеш и пиши на гугл барање за рефундација, пополни го барањето.
Дали за димери треба да сум гладна? имам упат за во воена, дали има гужви? И дали резултатите се истиот ден?
Zdravo , bremena sum 7 nedela i se bockam so kleksan sekoj den, pocnav pred 15 dena so bockanje , od koga pocnav so bockanje pocnaa da mi zilavaat golemi modreci i toa mnogu modrici dali nekoja ima vakvo iskustvo dali ima mesto za panika, utre odam na doktor
Незнам како се боцкаш јас сум 27+ се боцкам од + тест и немам ниедна модрица до сега. До 17 недела се боцкав во стомак 2 прста лево или десно од папук фаќаш собираш мевце убаво и под 90° право боцкаш цела игла до крај полека испушташ течност вадиш игла и пушташ насобрано мевце вака ми кажа мене Јани кога бев. Се надевам дека помогнав ако не се имаш боцкано вака. За модриците веќе што ги имаш прашај ама мислам дека смееш да мачкаш хепатромбин за да се повлечат побрзо. Со лесно
Ве молам дали некој имал хипофибринолиза во бременост ( ниски димери) и препорака за клексан? Што значи оваа состојба?
испитав димери со хемостаза и фибриноген (поради генските мутации) димерите малку покачени. Фибримогенот ми е на граница, трет месец сум. Некој со вакво искуство?
Добри ти се резултатите. Секој месец прави редовни контроли кај трљнсфузиолог и проверка на ддимери и хемостаза.
19+3 сум а оваа е последна крвна слика на 16ти април инаку од 7ма недела примав 0.4 клексан 58 клексани и ми ги стопираа дека ехото е добро, а имам голем страв дека ќе биде нешто лошо имам и мутации
А да збориш со гинеколог дали треба да примаш клексани, барем по еден на ден? Може гинеколог ќе ти препише?
Ќе се јавам утре кога да одам пак на ехо кај гин. Последно бев 15ти април. Само ставам рака на стомак да видам дали бебето мрда а што ќе осетам уште е мало ништо А на 15ти мај имам втор скрининг Инаку од Јани е последниот овој извештај
И времињата се скратени... Оди на гинеколог побрзо со овој резултат за да ти даде клексан, не мора да чекаш да те гледа на ехо.
Замоли ја да ти даде, ништо нема да ти стане од еден клексан на ден. Мене ми се супер резултатите, па по два примам. Не знам што толку се плашат да донесат одлука докториве...