Повеќето викаат дека во бременост се случува тромбофилија, јас баш без бременост ми беа во нормала резултати Лани имав спонтан на 6та недела, во прва бременост примав 37 клексани последна недела од 7ми месец и цел 8ми Ме прашува имаш ли проблем со тромб, вени, фамилијарно викам тоа не ама резултати лоши како гледам не се во кругот на нормала А инаку се водам од почеток со близначка бременост од кој во едниот има ембрион вториот празен, гин. Вика дека можеби е и тоа причина на лоши резултати од д димери, во 6 недела ми беа 6000 д димери А зошто примаш клексани?
Па и јас имам тромбофилија, кај мене 6 гени се мутирани и од старт примам по два клексани и аспирин. Јас одам кај Елена Петковиќ на трансфузија.
А баш за аспирин, дали тој е исто добар да се пие ете превентивно Ако не ми препишат клексани Се мислев вчера да испијам на своја рака Еве чекам да мрдне бебе ама ништо Страв ми е мн
Не знам, на некој му пречи Аспирин, имаат крварења, јас немам проблем. Нека ти дадат еден клексан превентивно, нема што да се мислат, кажи дека си имала спонтан порано.
Јас се плашев , д-димерите скокнаа до 7000 пред две недели проверив. На ехо е се во ред , веќе 33та недела гуркам . Ставам по еден клексан , втор месец веќе и толку. Кога ќе му спомнам на докторот во Систина што ме води ми вика добро е се , не се плаши од д димерите ама се боцкам... И некако веќе како да не и давам на значење. Според мене, води се споре гинекологот како ќе ти каже и нема место за паника
после инсеминацијата пијам аспирин на два дена. Со резултативе ќе појдам кај матичната, па ќе видиме што ќе каже за понатака.
Некој што разбира да ми каже дали е океј 31 недела сум. Во понеделник сум на контрола ама да не ги мислам.
Па хемостазата ти е добра, ддимерите е нормално да се покачени на 1696 со оглед на тоа што си 31 недела.
Бев кај гин. Рече како резултатите за мојата недела се ок, само ќе пратиме д димери и хемостаза на месец а за ехо на секоја 2 недели ќе идам
Ме нервира матичнава што еве сега сум веќе 17та недела и не ми дава да испитам а имам мутација на мтхфр значи ја прашувам цело време ми вели рано било се испитувало во 24та недела а рез од мутациите и се пред нејзе кога ке го отвори картонот.
Па не ја прашувај, оди испитај си. Мене на почеток ми беа нормални, во 20та недела се качија, со 4 мутации сум.
Може и општ матичен. За цела хемостаза незз колку е, јас димери имам испитувано на приватно околу 800 беше.
испитував во воена, ама ми кажа докторката кај што испитував мутации дека не се целосно опфатени, да испитам целосно се, времиња на хемостаза и фибриноген. Сте правеле ли комплет и од што се состои?