-Протромбинско време (PT) резултат 10.2 (9,8 (12,8 ) 14,2 -Активирано парцијално резултат 21,3 (27,9 (33) 37,7) -Тромбинско време (ТТ) резултат 17,4 (16,1 (22) 24,1) D-димер резултат 1868 0-500 22 и 3 дена сум бремена Од 7ма недела примени 58 клексани 0.4 скоро 2 месеци и ги стопираа од тогаш да пратам само на гинеколог почесто на 2 недели да одам Пред месец резултати беа скоро 1500 д димери и активирано парцијално беше 22 Ме плашат овие последни горе резултати Вака со плодот е се добро за сега Инаку неможам да спуштам слика затоа ги пишав
Ddmerite za zal rastat kako sto nedelite pominuvaat i bebeto raste taka i ddmerite pobrzo rastat. Spored mene ako ne ti prepisat sega kleksani ke ti prepisat za nekoe vreme posto i aktivirano parcijalno vreme e dosta nisko
Да, многу ми е страв од ова парцијално Само мислам да не ми умре бебето во стомакот а да незнам Дали може до ова да дојде заради овие времиња и д димери
Ако си е се во ред со бебето и постелката ,не размислувајте многу за се.. Јас ставив 60 клексани вкупно до вчера. Д-димерите постојано ми се покачуваа пред месец дена беа 7000. Сега не сум проверила ,37ма недела сум. Докторот што ќе ме пораѓа ми кажа да не се боцкам веќе. И да ги проверувам веќе и не тоа е кај и да е ќе се пораѓам
Кога ви даде матичната прв пат да испитате ддмери и хемостаза? 12+ 5 сум па следно дури за еден месец сум на преглед и ми даде само торч брисеви и обична крвна слика да испитам. Кога обично се испитува?
Maticnata mala e sansata da dade sama upat za ddmeri i hemostaza. Taa sledi protoci na eho, postelka, plodova voda i rast na bebeto. Ako spored nekoe od ovie ima indikacija za proverka togas ke kaze da se ispita. Jas sama i barav okolu 20ta nedela mislam bev sakav cisto da znam kako se vrednostite i dobro sto ispitav posto mi dadoa kleksani na Gak, a na eho si bese se vo red so bebeto. Ispitaj sega se sto imas vo 12ta brisevi, torch, skrining, priska i na nareden pregled pobaraj i ako sakas. Ddmerote obicno rastat od vtor trimester pa nataka koga i bebeto raste pobrzo. Kaj mene imaa granica nadminato i zatoa mi dadoa kleksani
Епа може ќе ми даде следно од прилика ќе сум 18та тогаш, па ќе ми даде. Мене и за торч изненадно ми даде. Ми зема брисеви и уз пак коа ќе ги однесам таму да ми земат и за торч. Фала ти.
Каде да испитам димери? Ми рекоа се комплет со времиња, хемостаза, фибриноген. Дали миже негде со упат? Во воена минатиот пат само димери ми провериле, па да не се зафркнам пак.
Здраво мешиња, едно офф-топик прашање, имено сум 16+2 и примам клексани 0.2 превентивно поради генетски мутации уште од прв позитивен тест. До сега хемостаза и ддмери испитував во биотек приватно, но матичната ме убеди да одам на трансфузија за да не фрлам пари, ми даде упат што трае 7 дена па сакав да прашам кое време да одам за да избегнам гужви? до колку часот боцкаат?
Здраво, Мислење за резултатите, наредна недела сум на доктор. Тромбоцитите ми се 240. Од терапија сум со клексан 0.4, метилирана фолна и метил.б12 од 1000 имам мутации.
Само од сабајле ептен не иди, тогаш е гужва. Најубаво после пауза накај 12, празно е. Во принцип и да има 10 луѓе пред тебе, за боцкање брзо се завршува, за амбуланти се гужвите.
13та недела, сега проверив димери. Резултатот е 672, а пред 3-4недели беше 964. Можно е ваков резултат да се намалиле? Затоа што знам се качуваат во бременост. Се плашев дека повеќе ќе бидат. Деновиве внимавав на исхрана. 2. резултат од сега
не сум, пијам само аспирин исто како претходно. Само многу овошје јадам деновиве, ако игра улога, ама не верувам.
Нема врска овошје. Зависи и аспиринот кога си го испила, сепак не е нешто драстично различен резултатов. Која недела си, ок личат резултативе?! Гледам во Авицена ти се правени, па евентуално на друга локација да си била во Авицена, да не е истиот апарат, па ради тоа нешто да се разликуваат.
На исто место се правени, 13та недела. Да, не е драстичен, ама сега е нормален. Заради мутациите очекувавме да се качуваат. Фибриногенот исто ми кажаа дека може проблем да биде. Малку се покачиле од минатиот пат.