Па не ти се лоши воопшто димерите. Еве мојата вика до 28 ма, ама ќе видиме контрола на димери што ќе покаже. Немаш страшни димери, за да имаш простор за паника. Штом бебе си расте како што треба , уживај. Мене и двете ми кажаа, обично нели бебиња се поназад , ама кај тебе е дури понапред, а тоа ни е најбитно.
Прв триместар се до 900 Втор триместар до 1700 Трет триместар до 2600 Ова ми е кажано од трансфузиолог
Super ako e taka, prošliot pat vo 30 nedela mi bea nakaj 1800 i mi dadoa kleksani, kako koj mu dojde izgleda
Мене ова ми беше кажано од доктор кога прашав како идат до колку највеќе иначе не сум барала реф.вредности може и да има негде незнам ..
имам извештај од трансфузија дека треба да примам клексани до крај на бременост во делот понатамошно лекување, а во препорачана терапија стои само 60 клексани, дали за следните клексани ми треба нов извештај за рефундација? Ако да, како е процедурата за извештај за клексани од гинекологија? Претпоставувам матичен гинеколог ми дава упат и од таму гинекологот ми дава нов извештај за клексани?
Devojki da prasam, Izvestajot od transfuziologija od Jani, dali mora da e so pecat i potpis? So ogled deka e elektronski od kaj maticnava go vadam... bi trebalo da ne e prob? Dali nekoja vaka ima podneseno i se bilo ok? Za da ne me vratat za gluposti sakam di fond da podnesam za refundacija
Mene sega mi prefrlija pari so izvestaj od kaj Jani bez pecat i potpis negov.Sekogas koga odam Jani mi kaziva deka izvestajot ke bide praten kaj maticnata.Taka i sega ke podnesam vo socialno.Niti pecat niti potpis imam na izvestaite
Мене пред 3 години, со првата бременост не ми признаа со извештај од ГАК електронски. Ми се јавија по телефон дали го имам со потпис и печат да го однесам дополнително. Изгледа смениле сега.
Мене ми го копира матичната кога ќе стигне кај неа и го поднесувам тој електронски е валидиран печатот и потписот до сега од ноември наваму ми немаат направено проблем
Da de elektronski ispecaten od kaj maticnata.. i bez potpis i pecat odobruvaat izvestaj..taka i mislev
Димери каде е подобро да испитам? Биотек или Авицена и дали има трансфузиолог да ми ги види резултатите таму?