Кога поднесував за клексани, мислам дека не се знаеше кој јаде кој пие. Пола ги немаше од вработените. Чекав на еден шалтер, па ме викнаа на друг да ми земет док. Хаос беше крај на Јуни кога бев.
Deka se odmori i promena na vlast i sea ke se molime da kapnat parive..edvaj se vrzuva kraj so kraj so trosocivd
Појма немам јас бев кај него на 01ви и ми кажа ќе бил на одмор 2 недели Ама на 09ти,10ти ќе имало термини пуштено да си фатам за август
Овие фзом не знаат кај тераат. Сега ми стигна исплата за клексани, поднесно на 19.06., за тие што имам поднесено на 13.06. уште нема исплата.
Znam deka e cel juli na odmor barem mene taka mi kaza i mi rece fati si termin so vreme 10 juli ke ima termini.Celo vreme proveruvam nema nisto uste
Здраво, денешниве резултати ме исплашија па барам ваш совет, имено од сам почеток на бременост примам 20мг клексани поради генетски мутации. Досега немало никаква потреба од покачување на дозата но денес не само што е покачена туку е и МНОГУ покачена 2х1 од 40мг. Дали сте се соочиле со нешто вакво. Инаку влегувам во 25та недела утре. Колку е опасно по бебчето? До сега беше уредна бременоста.
Ништо за паника. Ќе си примаш клексани. И јас со предобра бременост сум , ама димери имав покачено. Првично ми дадоа 14 да видат како ќе се одвива, после 30, па еве уште 30 од 40 мг. Покриена си со терапија, немаш простор за паника. Како ти се протиците?
Извини, какви протици? Многу нагло, четирикратно, покачување на дозата на клексани имам затоа се исплашив. Сега зборував и со трансфузиологот, ми кажа дека загрижувачки е фактот што АПТТ е толку ниско. За 10 дена да се повтори крвната слика во друга лабораторија а до тогаш да боцкам 2 х 40мг дневно.