Зголемена беше, ама ден денес не откривме од што. Со пазење со благо, ми се среди. А протоци од почеток си беа одлични.
Коа ја прашав вчера зашто не, ми рече немаш потреба, плодовата вода оке, постелка оке протоци и бебе оке. Немаш индикација нема потреба… и сеа не знам дали општ матичен може да извади упат за ддимери и хемостаза?
Во моментот кога проверував димери, плодовата беше ок. Прашај општ матичен. Ама не сфаќам зошто да не ти гинекологот.
Гледај сега дека веќе сите бараме и без индикации да ги провериме од пусти страв што се вика и бидејќи читаме многу. Тебе ако ти е премисла и ги мислиш подобро да си ги провериш, ако треба и приватно и ќе знаеш на што си. Вака само ќе се нервираш. Мене овде последно трансфузиолог ми објаснуваше, црташе зошто не биле веродостојни да се проверуваат во бременост. Ама да ти кажам јас воопшто не ги верувам веќе тука. Си бев упорна за клексаните и испадна дека сум во право. Некогаш треба да си веруваме на претчуството.
Стигнаа резултатите, дали се добри. 25+5 бебе понапредно за недела дена. Матичнава вика уредни се, контрола за месец.
Здраво девојки. Бремена сум 13+5 и по препорака на гиниколог направив проверка на хемостаза и ддмери. Од почеток на бременост по препорака на гиниколог до 10+3 примав клексани, најмногу поради безбедност (долга историја на стерилитет) и мутации но гиникологот ми ги прекина пред 3 недели. Кај Јани имам термин дури средина на септември па не знам дали да барам друг трансфузиолог во врска со резултативе. Дали може некој да ме посоветува
За неделата според референти не се лоши, ама ако имаш мутации зошто ти прекинал? Побарај второ мислење, средина на сеп е далеку.
Уредни се, ама пак советувај се со друг др околу клексаните, бидејќи се работи за специфична ситуација, можеби е подобро да ги примаш уште клексаните.