Првата исплата ја чекав еден месец, а после за две што поднесов исти ден, ми пуштија за неполни 15 дена.
Девојки прв пат ќе поднесувам за рефундација Имам извештај,фискална со сметкоповрди, потврда од кај матична земав, трансакциска сметка Ве читав дека уште нешто треба ама неможам да најдам,ако може да ми кажете И дали треба оргиналот да давам од извештајот или копии ?
Извештај од трансфузиолог, сметкопотврди со фискални, потврдата од матичен и копија од трансакциска сметка. Се’ оригинал освен нели копијата од трансакциска.
Од се даваш копии, оргинал извештај останува за тебе. Сметките со сметко потврда и оргинал и копија даваш. Извештај од матичен оргинал и копија трансакциска.
Ќе следиш на мој термин кога ќе пушти докторот термин одма ќе си закажеш обично пушта околу 10ти за нареден месец.
Здраво. Пред две недели испитав на државно ддмери и хемостазаа сега бидејќи неможеше на државно испитав авицена. Гледам дека референтните вредости се разликуваат кај двете лаборатории. Во авицена на пример за АПТТ се од 22.7-31.8 кај мене е 22.9 а на државно се од 27.9-37.7 со што мојот резултат би бил доста низок па не знам по што да се водам.
Секоја лабараторија има различни мерни единици за реагенсите. Се водиш по тие реагенси кои што ги испитуваат таму кај што правиш. Ако се во ред, нема врска дали е мерката помала, таа е мерната единица.
Веќе една недела како влегов во трет триместар имам отоци и трнење на прстите на рацете и стапалата, болки и грчење во мускулите иако пијам мангезиум 800mg, ама како да не ми помага. Инаку испитав д-димери пред околу 4-5 недели во 24. недела, беа во ред резултатите (околу 1200), дали е можно сега да се покачени и да ги имам овие симптоми како трнење, болки и сл. или пак да испитувам нешто друго?
Исто, а пред две испитав ддимери. Имам и како бодежи во анусот и доле во вагина… ме вадат од памет… не можам нит да спијам нит да лежам нит да седам.. а кај е 9ти… тек среда сум на преглед… не знам што да правам.. пијам и магнезиум и ферона… се.. нормално ли е се ова во трет.
Никаков симптом немав, а имав покачени димери. Никогаш не ми трнело ништо, еднаш ми отече стапалото, ама цел ден не бев седната и ми висеа нозете надолу. Трет триместар си. Почекај на крај е најинтересно.
Девојки до сега ми рефундирале многу брзо за клексани, сега чекам цел месец. Дали има некоја што чека толку или да им вртам?
Мене денес ми рефундираа ама само за еден месец, а имав поднесено за четри месеци. Иначе чекав од 15ти август
И кај мене нема уште а решение пред две недели ми стигна шо се закочија баш сега незнам до сега беа редовни..
Можно е да нема термини? Не пуштија овој 10ти, ни од кај матична ни од кај гинеколог не можам да земам упат нема термини, кој е начинот за да земам упат за кај Јани? Некој закажал скоро термин?