Честитки Обично фраксипарин како замена, ама консултирај се со доктор. На своја рака не купувај. Метил фолат, метилиран Б12 тоа пиеш ли?
Исконсултирај се со Јани дали да земеш фраксипарин како замена за клексанот. Јани ли ти препиша клексан од 0,2?
Најдов 10тина денес низ скопје за почеток па ќе видиме што ќе биде за понатака, иначе Нино од систина препиша според моменталните резултати денес, , Јани нема термини, во понеделник се мислам да се бутнам со ургентен земав ипат од матична без датум, зошто ми рече секој пон е во амбуланта, да видам дали ќе успеам
Zdravo, koi dokumenti treba da se nosat vo fond za refundacija na parite? Fiskalna so smetkopotvrda,transakciska, izvestaj od lekar dali moze Kopirana? Drugo sto treba i kolku ima rok za podnesuvanje
Извештајот копиран, оргиналот останува за тебе. Копија и од сметка и сметкопотврда. Рок ти е 2 години.
Здраво 16 недела сум,плодовата вода може да не била доволна за бебето и ми препорача да пијам повеќе вода 2-3 литри најверојатно порафи тоа ми дади упут за да испитам д-димери. Денеска испитував д-димери и фактори на хемостаза Активирано парцијално ми е 25.4 а долна граница е 27 Тромбиско време ми е 12.1 а долната граница е 16 Д-димерите ми се 1570 Резултатите и ги пуштив на матичната ама моментално е на одмор дали некој има да сподели искуство и мислење ?
Ова само трансфузиолог мора да види, мислам дека ќе ти даде нешто, матичната не е веродостојна многу. Парцијалното време е нормално да е намалено во бременост, ама тромбинското не. Ддимерите до 1700 е нормално во втор триместар сма тебе уште на почеток ти се волку, да пробаш да се консултираш до Јани. Да побараш приоритетен упат.
Димерите ти се високи за неделата, побарај приортетен термин кај трансфузиолог или на приватно, гинеколозите не се специјалисти за оваа проблематика, нема што да ти направи освен да те препрати.
Девојчиња јас не се разбирам а не верувам ќе ми врати некој за викенд. Има некој што се разбира да ми каже од прилика дали се ок резултатите?
Кога се испитува д димери во бременост и во кој случај Сите од околу ми зборуваат но гинекологот ништо не ми кажал до сега Инаку сум 23 недела и се води како нормална бременост
Околу 25-26 та мислам беше кога ми даде. Јас бев со совршена бременост, ама димери беа покачени и со клексани бев до 2 недели пред пораѓај и после пораѓај уште примав. Покачени димери, не е ништо страшно ако се следат и се прима терапија.
33+4 denes so bliznaci,rezultatov od hemostaza nekako site izmesteni,ddimerite mise gledaat mnogu visoki,vreminjava isto site
Имам упат за на трансфузиологија, дали се чека многу како иде редот и од колку до колку часот работат?