Okolu 12,13 ako mozes odi odma se zavrsuva rabota. Jas 5,6 pati odev na pauza od rabota toa vreme odma me bockaa nemase nikoj
На упатот од гинекологот нема термин за боцкање? Јас имам упат за кај јани за крај на ноември ама со термин е ако сакам да ме боцнат горе додека сум таму треба уште еден упат и каков?
Моите ги немаше на апликацијата мое здравје, ниту кај матичната, утредента бев да ги земам од таму. И за крвна група ми рекоа дека петок ќе се готови, а беа во вторникот (понеделник ми земаа крв)
Крај на 9та недела сум конечно наредна недела имам термин кај јани веќе ќе сум 10та. До сега од 3ипол недели боцкам клексан и си ги купувам приватно во систина др Нино следи ддимери и хемостаза на три недели. Сега бидејќи дочекав термин кај Јани што ми треба да земам како потврда за конечно да почнам да рефундирам преку фзо да не испуштам нешто?
Извештајот од др Јани, рецепта од матичната и од тој ден ке си купаш клексани со фискална и сметкопотврда од аптеката. Претходно не купувај нема да ти ги важат
Zdravo, D- Dimerite I pokraj pokacena doza od 0.6 celo vreme mi se kacuvaat I sega mi se 4500, plodot zaostanuva edna nedela. Cela bremenost bockav od 0.4. Vo 28 nedela mi bea 3500 go prekinav aspirinot I mi zgolemija na kleksan od 0.6, sega sum 33ta nedela I pak mi rastat I se 4500. Dali e bitno I kade se bockaat I dali nekoj imal slicno iskustvo?
Во фонд за здравство се поднесува Ќе ти треба извештај, копија од лична карта и трансакција,потврда од матичен од кој до кој датум се, и барање ќе си пополниш таму Ии фискална и сметкопотврда и копија и оргинал
Истиот ден и кај матичната одите за потврдата после трансфузиологија? Уствари треба извештај и од трансфузиологија и потврда од матичен?
Извештајот од Јани кога ќе го земеш ќе ја известиш матичната, за да ти запишува дека се боцкаш секој ден. И кога ќе помине месецот до кога ти е извештајот, со потврдата од матичен, извештајот од Јани, копија од трансакциска сметка, фискалните со сметкопотврди од аптека, поднесуваш во Фонд и ти рефундираат.
Да, и ќе си следиш термини за кај Јани, тој период кога ќе ти заврши претходниот извештај (кога ќе снемаш клексани), пак ќе отидеш кај него за нов извештај. И цело време е иста постапка ако се боцкаш цело време. Со клексаните обавезно земај сметкопотврда и фискални од аптека. И не земај повеќе, гледај да ти се поклопат со извештајот.