И јас да се придружам на боцкањето со клексан, се изнагледав вчера клипови како и каде треба да се боцкам ама не знам дали е во ред - кога го извадив капачето од инекцијата почнаа одма да течат капки клексан и морав одма да се боцнам, немаше ни меурче ни ништо ко што викаат. Му се случило на некој така?
Мора да има меурче. И треба да го качиш најгоре кај гумата. Само @AnonimnaDevojka внимавај. Кога ќе ја отвориш инекцијата, извади го капачето, и заврти ја иглата надоле. Ако меурчето не е најгоре до гумата, само еднаш чукни ја инкецијата со прстот за да се качи нагоре. Внимавај да не ја држиш инекцијата на горниот дел на претискачот, дека е осетлива и може повеќе капки да се создадат. Пред да ја ставиш во тебе, гледај на иглата да нема водичка. Ако треба чукни ја инекцијата или потреси ја уште еднаш внимателно и пажливо, само немој со рака или памук да ја бришаш водата. Меурчето воздух ќе остане последно во клексанот и ќе има за цел да делува како вакум, за подобро да навлезе содржината на клесанот кај тебе. Ако сум грешка, останатите поправете ме.
гледам на другиве инекции има меурче, не сум видела добро значи, а инаку немав време да видам дали меурчето се помести на крај зашто веќе почна да тече од клексанот и морав брзо да реагирам. Да ги рекламирам инекцииве ако не, да не се откачува нешто со капачето....
Не верувам дека е до рекламација. И јас многу видеа изгледав и многу клексани не ставив правилно додека сама да разберам како е најдобро да ги ставам. Мислам дека секој почеток е таков @AnonimnaDevojka, важно е да бидеш сконцентрирена и фокусирана, и ќе видиш дека инекциите си се во ред.
@podravka Подравче јас боцкав до 12та недела....Трансфузиолог ми рече се додека има за штипкање боцкај се тие се поткожни... После тоа продолжив во раце лева па десна...и еве 8 месеци уште така терам
@podravka јас не издржав до 12 недела. До кај 10 недела некаде макс. Потоа кожата ми беше премногу тврда. Сега ги разгледував резутлатите, по нив знам, дека замена на стомак, почнав во нога. И само што почнав во нога, д димерите ми се качија. Потоа во рака, во свадбарките, и некако од тогаш сум стабилизирана.
јас сум 30та, значи утре другата лева страна на стомакот и толку, после раце/нозе? фала за информацијата, на крај меурчето остана во проширубањето пред иглата. Сега веќе знам како треба
Мамички на резултатот од д-димери кои ги испитував денес ми пишува дека д-димерите ми се 722,89 а границата дека е од 0-500. Значи покачени се, но мене ме буни тоа што мислење на докторот од трансфузија е: наод во склоп на бременоста. Докторот е Кирил Лазаревски. Е сега дали имате искуство со вакви резултати или со докторот оти стварно сум збунка. Едит: Еве слика и од хемостатскиот систем па која знае да ми протолкува бидејќи дури вторник ќе се видам со гинекологот.
Нормално е во бременост да ти се малку покачени, затоа така ти пишал докторот, уживај си. Инаку јас имам упат за кај Лаура, па ме интересира дали била некоја кај неа, како сте задоволни?
Jas se bockam od den na transfer na embrionot. Imam mutacii na krvta I trombofilija taka da od juni si se druzam so kleksanite. Vo stomak mi pravea grutki I seuste mi stojat okolu papok Sakav da ve prasam...sami se bockate vo raka? Kako uspevate? Jas ne mozam a I ne sum probala. Ona sto mi e povazno...dali mora na 24 saati da se bockame? Mm ako e vtora smena me bocka pprano 3-4 saati. Ova mi bilo dilema I se zaboravam da prasam dr.
Немoј дa си збункa, супер ти се резултaтите и мoите тaкa беa и дoктoрoт имaше пишaнo уреден нaoд и не примaв терaпијa. Уживкaј си
Da da zavrsiv mi zakaza kontrola na 5Dekemvri dotogas da se bockam i za dve nedeli uste nekoi rezultati ke mi izlezat...
Мешенца што уствари е тоа д-димери и хемостаза ? За бебето ли е или за мене немаше ништо сомнително ама ме пратија да испитам дека трета бременост ми била ..